212 000 vil se Norge

212 000 fotballinteresserte nordmenn vil se landslaget i sommerens EM- sluttspill i Nederland og Belgia. Av disse er det bare 18 140 som får billett. Kvoten til publikum er beskjedne 11 400 billetter, forbundet beholder resten.

- Jeg forsvarer fordelingen, men forstår at noen blir forferdelig skuffet, sier Fotballforbundets generalsekretær Karen Espelund til Dagbladet.

Foran fotball-VM i Frankrike 1998 fikk Fotballforbundet (NFF) cirka 90 000 billettbestillinger. Interessen foran Euro 2000 er mer enn fordoblet. Til de tre innledningskampene har Fotballforbundet en samlet billettkvote på 18140. Av disse går 11 140 billetter til publikum, 3600 til Fotballforbundets sponsorer, 2000 til Fotballforbundet og 1400 til klubber og kretser.

- Interessen for landslaget er rekordstor. Selv om vi legger ut flere billetter til publikum enn mange andre EM-nasjoner, forstår jeg dem som opplever fordelingen som urettferdig, sier Espelund.

- Bør belønnes

Hun synes sju tusen billetter er et greit antall til sponsorer, Fotballforbundet sjøl og klubber og kretser.

- Vi er en stor organisasjon som står på hardt. Det bør også belønnes. 3600 billetter til samarbeidspartnerne, 2000 til tippeligaklubbene, komitémedlemmer og organisasjonen samt 1400 til klubber og kretser, er en fordeling jeg fullt ut forsvarer, sier Espelund.

Foreløpig har Fotballforbundet fått lite klager på billettfordelingen.

- Fra publikum har vi ennå ikke hørt noe negativt. De eneste klagene hittil, er at vi ikke legger ut EM-billetter i de vanlige reisebyråene. Det har også kommet klager fra bedrifter som ikke får billetter til firmaturer, sier Svein Rustad, leder av toppfotballkomiteen i NFF, til Dagbladet.

Han presiserer at Fotballforbundets styre ønsker flest mulig EM-billetter ut til publikum, og ser ikke bort fra at NFF får tilgang til ytterligere billetter.

- Både til Jugoslavia- og Slovenia-kampen er det mulig vi får flere billetter. Vi er blitt forespurt om vi ønsker økte kvoter til de forannevnte kampene. Får vi mer, skal samtlige av disse billettene ut til publikum, sier Svein Rustad.

Svartebørs

Nå advarer Fotballforbundet publikum mot å kjøpe EM-billetter på svartebørsmarkedet.

- Folk må være kritiske, og sjøl ta ansvar for hva de gjør. I Norge er det bare to offisielle kanaler når det gjelder salg av EM-billetter: Norges Fotballforbund og vår samarbeidspartner Sport & Spesialreiser. Den som kjøper billetter på svartebørs, risikerer både å tape penger og ikke få se noen fotballkamper i det hele tatt.

- Det er trist for hver eneste som blir lurt. Noen vil bli det i år også. Garantert, sier billettansvarlig for Euro 2000 i NFF, Tom Fodstad til Dagbladet.

  • NFF har foretatt trekningen av de første 9600 EM-billettene. De resterende billettene blir fordelt i løpet av mars. Er du blant de heldige i den første trekningen, får du beskjed denne uka.
NY FOTBALLFEST: HUbdretusener vil gjerne oppleve landslaget i fotball-EM