Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

21360 kr for en dårlig finalebillett

For 21360 kroner kan du kjøpe deg den dårligste billetten til VM-finalen i fotball i Japan - bak ett av målene. Reise og opphold kommer i tillegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antallet interesserte nordmenn er omtrent like få som landslagets poeng i VM-kvalifiseringen. Det merker de større turoperatørene her hjemme.

- Hvis jeg sier fem henvendelser, så er det maksimalt, sier leder i Event Travel, Herleiv Veland.

- Et par henvendelser kanskje, i praksis ingen interesse. Vi har henvist folk til svenske turoperatører, sier leder i Sabra Tours, Gjermund Holseter.

- Fem henvendelser. To fra grupper, tre fra privatpersoner, fastslår Account Manager i Bennet, Inger Thorp.

Kontrasten til tidligere sluttspill med norsk deltakelse (USA-VM, Frankrike-VM og Belgia/Nederland-EM) er naturligvis enorm for de norske turoperatørene. I tillegg kommer en generell nedgang i markedet i etterkant av 11. september.

- Heldigvis har vi flere bein å stå på, sier Veland i Event Travel.

Bak mål

De internasjonale billettbyråene opererer med priser på VM-billettene fra i underkant av 3000 kroner for dårligste plass i de minst attraktive kampene, til rundt 40000 kroner for beste plass under finalen. Billettbyrået Razor Gator opererer for eksempel med en finalepris på 37825 kroner.

Worldcup Soccer selger den samme billetten for 31150 kroner, men tar til gjengjeld mer betalt for de billigste finalebillettene: 24475.

Billettene er delt inn i tre kategorier:

1) Hovedtribune, midtre felt

2) Hovedtribune, flankene

3) Korttribune, bak målene

Dyrt for japanerne

Skal du se en VM-kamp billigst mulig, må du bestille til bronsefinalen 29. juni. Pris bak et av målene: I underkant av 3000 kroner (Razor Gator selger for 2893 kroner).

Ellers ligger prisene på de fleste grunnspillkampene fra cirka 3340 kroner (kat. 3) til cirka 5790 kroner (kat. 1).

Unntaket er kampene til den ene vertsnasjonen, Japan. Japanerne må ut med minst 8900 kroner for den dårligste billettene for å se nasjonens helter live. I kategori 1 er prisen over 10000 kroner.

Reisen og oppholdet kommer naturligvis i tillegg. Turoperatørene Dagbladet har vært i kontakt med, opererer med en cirkapris på 25000 kroner for flytur og en ukes opphold på et hotell av grei standard.

Hele Norges coronakart