Fotballandslaget 2018

22 år etter Rekdal bejubles hat trick-Kamara for sitt defensive arbeid. Bli vant til det

Når Ola Kamara scorer tre mål snakker Lars Lagerbäck helst om spissenes motspill. Det er fotballfilosofi på steroider.

FØRSTE SIDEN REKDAL: Ola Kamara skulle ikke spilt mot Australia, han skulle ikke en gang vært i Norge, men han kom, scoret hat trick og vant. Sist det skjedde på Ullevaal Stadion var Kjetil Rekdal bragdmannen med tre mål på sju minutter mot Ungarn i 1996. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FØRSTE SIDEN REKDAL: Ola Kamara skulle ikke spilt mot Australia, han skulle ikke en gang vært i Norge, men han kom, scoret hat trick og vant. Sist det skjedde på Ullevaal Stadion var Kjetil Rekdal bragdmannen med tre mål på sju minutter mot Ungarn i 1996. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ULLEVAAL (Dagbladet): Et hat trick, om du ikke spiller mot San Marino (Moi) eller lever i Cristiano Ronaldos og Lionel Messis verden, er en vakker og oppstemt sjeldenhet, sist opplevd på Ullevaal i 1996 da Kjetil Rekdal gjorde det i løpet av kampens sju siste minutter i VM-kvalifiseringen mot Ungarn (3-0). For fotballnasjonen Norge, der alle landslagsscoringer per dato slår ut på richters skala, bærer det i tillegg med seg håp om en bedre framtid.

LARS LAGERBÄCK SER selvfølgelig det og gleder seg sikkert like mye som alle oss andre. Inni seg. Der er vi jo alle like. Men utenpå er Lars Lagerbäck hard core Lars Lagerbäck og tro til egen filosofi og lære.

Til Kebnekaise faller.

DET ER IKKE sånn at Norges svenske ikke liker mål. De avgjør jo fotballkamper, er selve ideen ved spillet, så selvfølgelig gjør han det. Men du scorer ikke (nok) mål om du ikke har fundamentet på plass og gjør jobben som er helt nødvendig for laget i de pluss 89 minuttene du ikke er på ballen.

Det er derfor Lagerbäck valgte å berømme Ola Kamaras defensive innsats mot Australia, i alle sammenhenger formidabel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer