22 år siden Spania vant i november

Nervene ligger tjukt utapå de spanske fotballstjernene foran kveldens skjebnekamp på Ullevaal. Sist Spania vant en bortekamp i november, var i 1981.

Snøværet som satte inn i går, gjorde nervene enda mer frynsete. - Men vi vinner uansett, sier midtstopperen César Martin eplekjekt.

Da han trakk fra gardinene i går morges, så han snøen lave ned utafor hotellvinduet i Nydalen i Oslo. Et kort øyeblikk lurte han på om Gud er norsk? Litt seinere innså han at snøvær i Norge vinterstid ikke er noen sensasjon.

Skal vinne luftkrigen

- Uansett forhold må vi bare vinne i kveld. Kommer vi ikke til EM, vanker det kjeft. Vi har et stort ansvar, satser offensivt og vil nekte Norge å komme i angrep. Været skal ikke stoppe oss, sier César Martin til Dagbladet.

Deportivo-stopperen er hentet inn spesielt til kveldens skjebnekamp for å vinne luftkrigen på Ullevaal. 0- 0 holder for spanjolene. Selv lover spillerne at de ikke skal gå av Ullevaal-matta uten scoring.

- Dette laget vil ikke spille 0- 0. Vi skal score, også på bortebane. Mange av oss er vant til alle slags forhold, også snø og kulde. Vi har sett lørdags-kampen på video, og skal stoppe de høye norske ballene. I den første kampen synes jeg vi hadde uflaks. Går vi ikke til EM, vil det være en katastrofe, sier Valencias midtbanespiller David Albelda.

Score mål og vinne

Ingen av spanierne tror at Norge vil spille særlig annerledes i kveld enn i lørdagskampen i Valencia.

- Selv om vi bare trenger 0- 0, tror jeg ikke på et slikt resultat. Vi går alltid på banen for å score mål, og vinne. Selv om snøvær er fint å se på, håper jeg vi slipper det på Ullevaal i kveld. Uansett kommer det ikke til å gjøre noe utslag på taktikken. Det er jo varmeanlegg under graset, så baneforholdene bør ikke bli noe problem, sier Spanias landslagssjef Iñaki Saez.

- Så du tror ikke banemannskapene på Ullevaal har slått av varmen?

Slaktet

- Jeg tror ikke det. Derimot tror jeg på fair- play, sier Saez.

Etter lørdagens 2- 1 kamp er han blitt slaktet i spansk presse. Da Saez kom ut fra pressekonferansen i går, var han tydlig lettet.

- Det har sluttet å snø. Begynner det igjen, tror jeg det blir like tøft for begge lag. Alle i Norge ser ut til å være veldig opptatt av snøen. Vi skal klare oss, uansett, sier Iñaki Saez.

Siden 1978 har Spania spilt sju bortelandskamper i november. Én er vunnet, to har endt uavgjort og fire med tap. Statistikken ser slik ut: 1978: 0- 1 Frankrike. 1981: 3- 2 Polen. 1982: 3- 3 Irland. 1983: 1- 2 Nederland. 1984: 1- 3 Skottland. 1990: 2- 3 Tsjekkoslovakia. 1998: 2- 2 Italia.