STOR: Michael Wacha var nok en gang strålende da St. Louis Cardinals nådde finalen i MLB-sluttspillet fredag. Foto: Reuters / NTB scanpix.
STOR: Michael Wacha var nok en gang strålende da St. Louis Cardinals nådde finalen i MLB-sluttspillet fredag. Foto: Reuters / NTB scanpix.Vis mer

22-åring sendte St. Louis Cardinals til World Series

Herjer i debutsesongen.

Unggutten Michael Wacha (22) fortsatte sin sensasjonelle debutsesong i Major League baseball ved å løfte St. Louis Cardinals til finalen.

Wacha var igjen strålende i 9-0-seieren over Los Angeles Dodgers fredag. Etter fem jevne og spennende kamper ble den sjette ren utklassing, og Cardinals vant 4-2 i best av sju kamper.

Verdifull Wacha kastet sju omganger og ga ikke Dodgers flere enn to basegivende treff. Dodgers stilte med sitt ess Clayton Kershaw, som er stor favoritt til å få Cy Young-trofeet som årets beste kaster i National League, men han hadde en av sine dårligste dager. Cardinals scoret fire poeng i tredje omgang og fem til i femte. Dermed var det gjort.

Wacha slo til og med inn et poeng, mens Carlos Beltran og Shane Robinson sto for to hver.

På tre sluttspillkamper har Wacha holdt motstanderne til ett fattig poeng, og etter å ha vunnet to kasterdueller med Kershaw (1-0 og 9-0) ble han kåret til semifinalens mest verdifulle spiller.

Red Sox motstander? - Jeg var oppe hele natten og tenkte på kampen. Jeg var mest nervøs før kampen startet, sa Wacha.

- Han er utrolig. Han er en juvel. Vi kommer til å høre navnet hans i lang tid, sa 36-årige Beltran, som etter en lang og ærerik karriere er klar for sin første finale.

Etter å ha scoret bare 12 poeng på de fem første kampene herjet Cardinals både offensivt og defensivt fredag, og klubben er i World Series for fjerde gang de siste ti årene.

I løpet av helgen blir det klart om finalemotstanderen blir Boston Red Sox eller Detroit Tigers. Red Sox leder 3-2 i best av sju kamper og har to sjanser til å avgjøre på hjemmebane.

(NTB)