STORE NAVN: Idrettsstjerner som Michael Schumacher (t.v) og Franz Beckenbauer (t.h) har mottatt Silberne Lobeerblatt. David Storl (i midten) får ikke prisen likevel. Foto: Santiago Lyon/AP/NTB scanpix
STORE NAVN: Idrettsstjerner som Michael Schumacher (t.v) og Franz Beckenbauer (t.h) har mottatt Silberne Lobeerblatt. David Storl (i midten) får ikke prisen likevel. Foto: Santiago Lyon/AP/NTB scanpixVis mer

22-åring skulle bli en del av en prestisjefylt liste

Det var før de fant ut at kulestøteren skjøt og drepte en hund under en treningssamling.

(Dagbladet): David Storl (22) skulle egentlig få Silberne Lorbeerblatt, som er den største sportprisen i Tyskland, for sin innsats under OL i London der 22-åringen tok sølv i kulestøt.

Idrettsstjerner som Franz Beckenbauer og Michael Schumacher har tidligere fått utdelt prisen. Prisen deles ut til en idrettsperson som har stått for en eksemplarisk innsats i et OL eller et VM.

Forbundspresidenten Joachim Gauck fikk imidlertid vite at Storl skjøt og drepte en hund med luftgevær i fjor. Hendelsen skal ha skjedd da tyskeren var på treningsleir i juni. Som følge av denne epsioden blir nå prisen trukket tilbake.

- Jeg har ingen kommentar til dette. Jeg vil bare forsikre dere om at jeg har angret lenge på dette, sier Storl til avisa Bild.

Storl har tidligere vunnet VM-gull og EM-gull i kulestøt.