IMPONERTE: Amalie Iuel satte ny norsk rekord under et stevne på Bislett fredag kveld. Foto: Scanpix
IMPONERTE: Amalie Iuel satte ny norsk rekord under et stevne på Bislett fredag kveld. Foto: ScanpixVis mer

22-åringen fikk sportssjefen til å juble: - Det er utrolig sterkt

Amalie Iuel kom hjem fra USA for tre dager siden og har fortsatt amerikansk tid i kroppen. Likevel satte hun en sterk ny U23-rekord på 400 meter på Bislett fredag.

Amalie Iuel løp inn til 52,85 sekunder og vant selvsagt distansen, men hun dro også med seg Hedda Hynne og Benedicte Hauge til nye personlige rekorder. Alle løp under EM-kravet, noe som fikk sportssjef Ronny Nilsen i friidrettsforbundet til å juble.

– Det var tre-fire resultater som skilte seg ut på stevnet i kveld (fredag), og særlig synes jeg 400 meter for kvinner med Amalie Iuel i spissen var bra, sa Nilsen til NTB.

– Iuel satte ny norsk U23-rekord bare tre dager etter at hun kom hjem fra USA. Det er utrolig sterkt. Jeg synes også det er grunn til å nevne Hedda Hynne spesielt. Hun har hatt en kjempesesong på 800 meter, men nå markerer seg hun seg på 400 også. Hun satte en solid personlig rekord fredag, slo Nilsen fast.

Det ble et stevne på Bislett under ikke altfor gode forhold, men likevel med mange flotte resultater.

Tilbake for fullt

Den tredje jenta som gjorde sine saker utmerket på kvinnenes 400 meter var kristiansanderen Benedicte Hauge som løper for Tjalve. Hun har vært med i mange år uten å få det store gjennombruddet.

Da hun viste seg fram for første gang for mange år siden ble hun sett på som et kjempetalent, men det store gjennombruddet kom aldri, før nå, for hun er i ferd med å gjøre en veldig sterk sesong.

– Hauge satte en kjempefin personlig rekord i dette løpet. Hun har løftet seg veldig denne sesongen. Det kommer nok av at hun aldri har gitt opp, men trent jevnt og godt hele tiden. Nå er hun klar for EM, og det mener jeg er første gang for henne i en individuell øvelse, sa Nilsen til NTB.

Men det var flere resultater som varmet i den litt kalde og sure sommerkvelden.

Bovim på gang

– Ingvill Måkestad Bovim er på full fart tilbake igjen. Det viste 800-meteren her. Etter at hun ble syk i forbindelse med Asia-turneen hun la inn ved begynnelsen av sesongen, ser det ut som om pilene peker oppover igjen for henne nå, kommenterte Nilsen.

Bovim løp inn til annenplassen på 800 meter med 2.03,64, og det var helt klart «et steg i riktig retning» som sportssjefen sa det.

Karoline Bjerkeli Grøvdal fulgte opp med nok et flott løp. Hun perset med to sekunder og er virkelig i gang med en supersesong, ikke bare på langdistansene, men også på mellomdistansene som egentlig ikke ligger like bra for henne.

– Jeg går ut fra at du også er fornøyd med Ndures 200 meter?

– Ja, det ble 20,66 sekunder på Jaysuma Saidy Ndure. Han løp etter å ha trent i forkant, så det var uten oppladning, men han gjennomførte veldig bra. Det var et lett og fint løp, sa Ronny Nilsen til NTB.

– Nå synes jeg det ser veldig lovende ut for oss før EM i Amsterdam i begynnelsen av juli, konkluderte Ronny Nilsen etter fredagens elitestevne på Bislett.

(NTB)