22-åringen fikk sportssjefen til å juble: - Det er utrolig sterkt

Amalie Iuel kom hjem fra USA for tre dager siden og har fortsatt amerikansk tid i kroppen. Likevel satte hun en sterk ny U23-rekord på 400 meter på Bislett fredag.

IMPONERTE: Amalie Iuel satte ny norsk rekord under et stevne på Bislett fredag kveld. Foto: Scanpix
IMPONERTE: Amalie Iuel satte ny norsk rekord under et stevne på Bislett fredag kveld. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Amalie Iuel løp inn til 52,85 sekunder og vant selvsagt distansen, men hun dro også med seg Hedda Hynne og Benedicte Hauge til nye personlige rekorder. Alle løp under EM-kravet, noe som fikk sportssjef Ronny Nilsen i friidrettsforbundet til å juble.

– Det var tre-fire resultater som skilte seg ut på stevnet i kveld (fredag), og særlig synes jeg 400 meter for kvinner med Amalie Iuel i spissen var bra, sa Nilsen til NTB.

– Iuel satte ny norsk U23-rekord bare tre dager etter at hun kom hjem fra USA. Det er utrolig sterkt. Jeg synes også det er grunn til å nevne Hedda Hynne spesielt. Hun har hatt en kjempesesong på 800 meter, men nå markerer seg hun seg på 400 også. Hun satte en solid personlig rekord fredag, slo Nilsen fast.

Det ble et stevne på Bislett under ikke altfor gode forhold, men likevel med mange flotte resultater.

Tilbake for fullt

Den tredje jenta som gjorde sine saker utmerket på kvinnenes 400 meter var kristiansanderen Benedicte Hauge som løper for Tjalve. Hun har vært med i mange år uten å få det store gjennombruddet.

Da hun viste seg fram for første gang for mange år siden ble hun sett på som et kjempetalent, men det store gjennombruddet kom aldri, før nå, for hun er i ferd med å gjøre en veldig sterk sesong.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer