22 italienske klubber er tiltalt for kampfiksing

Juventus-trener Antonio Conte er nevnt i saken.

INNBLANDET?: Antonio Conte er nevnt i en korrupsjonssak i Italia. Anklagene går tilbake til da han var Siena-sjef. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo
INNBLANDET?: Antonio Conte er nevnt i en korrupsjonssak i Italia. Anklagene går tilbake til da han var Siena-sjef. Foto: REUTERS/Alessandro GarofaloVis mer

Hele 22 italienske fotballklubber er tiltalt for kampfiksing.

Serie A-klubbene Atalanta, Novara og Siena er alle dratt inn i saken hvor totalt 61 mennesker står i fare for å bli straffet. 52 av dem er spillere. Serie B-lagene Pescara og Sampdoria er også anklaget for ikke å ha gjort nok for å hindre illegale handlinger fra spillerne.

Det er mistanke om kampfiksing i hele 33 kamper. Det går mot både poengtrekk, bøter og utestengelser for de involverte.

Av de mest kjente navnene i saken er tidligere storscorer Giuseppe Signori og Atalanta-spilleren Cristiano Doni. Fotballforbundet har allerede utestengt Signori i fem år.

Juventus-trener Antonio Conte er også nevnt i saken. Han er anklaget for ikke å ha meldt ifra om en forsøk på kampfiksing da han var trener i Siena. Conte avviser anklagene. Sammen med Siena-president Massimo Mezzaroma må han trolig forklare seg for etterforsker Stefano Palazzi senere i mai.

Italienske medier hevder at flere lag kan være involvert, blant annet Bologna, Chievo, Genoa, Lazio, Lecce, Napoli og Udinese. Alle klubbene benekter at de er involvert.

(NTB)