22 italienske klubber er tiltalt for kampfiksing

Juventus-trener Antonio Conte er nevnt i saken.

INNBLANDET?: Antonio Conte er nevnt i en korrupsjonssak i Italia. Anklagene går tilbake til da han var Siena-sjef. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo
INNBLANDET?: Antonio Conte er nevnt i en korrupsjonssak i Italia. Anklagene går tilbake til da han var Siena-sjef. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hele 22 italienske fotballklubber er tiltalt for kampfiksing.

Serie A-klubbene Atalanta, Novara og Siena er alle dratt inn i saken hvor totalt 61 mennesker står i fare for å bli straffet. 52 av dem er spillere. Serie B-lagene Pescara og Sampdoria er også anklaget for ikke å ha gjort nok for å hindre illegale handlinger fra spillerne.

Det er mistanke om kampfiksing i hele 33 kamper. Det går mot både poengtrekk, bøter og utestengelser for de involverte.

Av de mest kjente navnene i saken er tidligere storscorer Giuseppe Signori og Atalanta-spilleren Cristiano Doni. Fotballforbundet har allerede utestengt Signori i fem år.

Juventus-trener Antonio Conte er også nevnt i saken. Han er anklaget for ikke å ha meldt ifra om en forsøk på kampfiksing da han var trener i Siena. Conte avviser anklagene. Sammen med Siena-president Massimo Mezzaroma må han trolig forklare seg for etterforsker Stefano Palazzi senere i mai.

Italienske medier hevder at flere lag kan være involvert, blant annet Bologna, Chievo, Genoa, Lazio, Lecce, Napoli og Udinese. Alle klubbene benekter at de er involvert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer