ET SISTE SPILL? Petter Northugs pokerkonto var i aktivitet igjen bare fire dager etter at Coop-sjef Svein Fanebust fortalte at han var enig med Petter om pokerforbudet som forutsetning for at samarbeidet skulle fortsette.Skjermdump: Pokerstars.com
ET SISTE SPILL? Petter Northugs pokerkonto var i aktivitet igjen bare fire dager etter at Coop-sjef Svein Fanebust fortalte at han var enig med Petter om pokerforbudet som forutsetning for at samarbeidet skulle fortsette.Skjermdump: Pokerstars.com Vis mer

22. mai: Coop nedlegger pokerforbud for Northug. 26. mai: Northugs pokerkonto aktiv igjen

Spilte runder á 6000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Både Petter Northug og Coop er enige om at de ønsker å fortsette samarbeidet etter fylleskandalen som endte med at Petter Northug totalvraket Audi A7-en sin i en rundkjøring på Byåsen i Trondheim tidlig om morgenen søndag 4. mai.

Men for at samvirkelaget fortsatt skal holde lommeboka åpen kommer det en del krav med på kjøpet i reforhandlingene.

Blant annet at han skal kutte ut managementet og støtteapparatet han har gjennom selskapet Nye Høyder.

Og at han skulle kutte ut å spille poker.

- En forutsetning
Som kjent har Petter Northug vært en svært ivrig spiller av det forbudte livespillet, og én av konsekvensene etter fyllekrasjen i mai var at sponsoren Vi Menn kuttet ut en lenge planlagt pr-tur til Las Vegas.

22. mai hamret også Coop-sjefen Svein Fanebust fast at dersom avtalen mellom Coop og Northug skulle forlenges var pokerstoppen et helt sentralt krav fra samvirkelagets side.

- Det er et krav, det er en forutsetning. Det er vi enige om, sa Fanebust da.

Fire dager senere, altså mandag denne uka, var det derimot aktivitet på pokerkontoen til Petter Northug hos nettstedet Pokerstars igjen.

Taus Paus
I minst to turneringsspill av typen «sit and go» var kontoen NorthugJr i aksjon på pokernettstedet. Innsatsen i begge spillene var på 1000 dollar, altså rundt 6200 norske kroner, og NorthugJr vant den første før han tapte den andre.

Dagbladet har fått oversendt skjermdumper fra begge spillene fra norske pokerspillere som fulgte hendene.

<strong>STENGER POKERKONTOEN:</strong> Petter Northug, her i aksjon under poker-NM i Riga, stenger den kjente pokerkontoen hos Pokerstars.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STENGER POKERKONTOEN: Petter Northug, her i aksjon under poker-NM i Riga, stenger den kjente pokerkontoen hos Pokerstars.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Skjermdumpene er også oversendt både Team Northug og Coop.

- Vi har ingen kommentar til dette, skriver kommunikasjonsdirektør i Coop, Kristin Paus, i en epost til Dagbladet.

Stenger pokerkontoen
To dager etter at Dagbladet først tok kontakt med Team Northug om pokeraktiviteten har Petter bestemt seg for å stenge pokerkontoen.

- Han stenger kontoen, noe han anser som helt uproblematisk, skriver Northugs manager Are Sørum Langås i en epost til Dagbladet i ettermiddag.

Team Northug vil fortsatt ikke bekrefte eller avkrefte om det er Northug selv som spilte mandag kveld, men kontoen som var i bruk er tidligere verifisert som Northugs egen pokerkonto.

Det var også den kontoen Northug skapte storm med da han tapte store penger under OL i Sotsji i februar. I februar meldte også Pokerstars at det var i strid med nettstedets regler å la andre benytte seg av spillkontoene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer