DRAMA: Marcel Kittel, Edvald Boasson Hagen og de andre sykkelstjernene spurtet inn i Dublin kun timer etter at en kraftig bilbombe ble fjernet fra en parkeringsplass i den irske hovedstaden. FOTO: EPA/Luca Zennaro
DRAMA: Marcel Kittel, Edvald Boasson Hagen og de andre sykkelstjernene spurtet inn i Dublin kun timer etter at en kraftig bilbombe ble fjernet fra en parkeringsplass i den irske hovedstaden. FOTO: EPA/Luca ZennaroVis mer

23 kilo eksplosiver truet Giro d'Italia-etappe

Timer senere ankom Edvald Boasson Hagen.

Kunstgjødselbomben, som ble funnet i en parkert bil ved et luksushotell i Dublin søndag, skal ha inneholdt 23 kilo eksplosiver.

- Det var en dødelig og massiv bombe. Den var koblet opp og klar til snarlig bruk. Hadde den gått av, hadde det forårsaket enorme ødeleggelser, sier en kilde til den irske utgaven av Independent.

Funnstedet var ikke langt unna målområdet til den tredje etappen av årets Giro d´Italia.

Noen få timer senere kjørte Edvald Boasson Hagen opptrekk for lagkompis Ben Swift i det samme området. Foreløpig er det ukjent om funnet av eksplosiver kan kobles opp mot det italienske sykkelrittet som for tiden gjester Irland.

55-åring arrestert
Independent hevder å vite at opposisjonelle republikanere er mistenkt for å ha transportert bilbomben fra Belfast til Dublin de siste dagene. Avisen mener parkeringsplassen var et midlertidig oppholdssted, før bomben skulle fraktes til sitt endelige mål.

BBC melder at en 55-åring fra Belfast er arrestert etter bombefunnet. Mannen skal ha koblinger til Continuity IRA som er en paramilitær undergruppe av Irish Republican Army (IRA).

- Mannen som nå sitter i avhør, ble arrestert i en leilighet vest i byen som en del av etterforskningen etter bombefunnet søndag formiddag. Bombedeler, inkludert timere og utløsermekanismer, ble også funnet i leiligheten, sier BBCs korrespondent i Nord-Irland, Shane Harrison.

Luksushotell evakuert
Etter at kjøretøyet ble oppdaget, måtte luksushotellet Finnstown Country House Hotel evakueres. Myndighetene følte altså at de hadde såpass kontroll at Giro d´Italia-etappen kunne avvikles som vanlig.

Den ble vunnet av tyske Marcel Kittel, etter at Boasson Hagen hadde avlevert Swift i perfekt posisjon på oppløpet.

Saken oppdateres!