2,3 millioner VM-billetter solgt den første dagen

Det er allerede lagt inn 344 000 forespørsler til finalen.

Fonte Nova Arena, Salvador.
Fonte Nova Arena, Salvador.
Maracana stadium, Rio de Janeiro.
Maracana stadium, Rio de Janeiro.
National stadium, Brasilia.
National stadium i Brasilia
Arena Pernambuco, Recife.
Arena Pernambuco, Recife.
Arena Castelao stadium, Fortaleza.
Arena Castelao stadium, Fortaleza.
Mineirao stadium, Belo Horizonte.
Mineirao stadium, Belo Horizonte.

Her kan du lese Dagbladets guide til hvordan du skaffer deg billetter til fotball-VM neste sommer.

Det ble lagt inn 2,3 millioner bestillinger av billetter til neste års fotball-VM i løpet av de første 24 timene med internettsalg, opplyste FIFA onsdag.

Flere enn 400.000 personer benyttet FIFAs nettsted for å sikre seg billetter til sluttspillet. Størst etterspørsel var det fra brasilianere, fulgt av argentinere, amerikanere, chilenere og colombianere.

Fram til 10. oktober er det mulig å melde seg på i kampen om billettene som er lagt ut for salg. Tildelingen av billetter skjer da ved trekning mellom dem som har lagt inn forespørsel.

Det er allerede flere enn 372.000 billettforespørsler for åpningskampen i São Paulo 12. juni og flere enn 344.000 til finalen på Maracana stadion i Rio de Janeiro 13. juli.

Dette er den første av tre perioder med billettsalg, og omtrent en tredel av billettene gjøres tilgjengelige nå.

Noen billetter er reservert brasilianske studenter og pensjonister. De billettene koster mellom 90 og 495 kroner. Utlendinger kan bare kjøpe billetter som koster betydelig mer. Til åpningskampen er prisene fra 1320 til 2970 kroner, til finalen koster billettene fra 2640 til 5940 kroner.

VM skal avvikles i 12 brasilianske byer, og 600.000 utenlandske tilskuere ventes til landet. Så langt er bare fem av de 32 sluttspilldeltakerne klare.

(NTB)