Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

23 sekunder knekte Storhamar

Hjemmelaget kom seg aldri etter Vålerenga-sjokket.

På forhånd var debuten til NHL-keeper Chris Mason det som skapte det meste av overskriftene. 28-åringen som forrige sesong hadde en redningsprosent på hele 92,2 i løpet av 17 kamper for Nashville Predators, var klar til innsats i storkampen mot erkerivalen Storhamar.

Men det ble aldri det oppgjøret som publikum hadde forventet etter at gjestene gjorde kort prosess midtveis inn i første periode. I løpet av 23 sekunder scoret både Kjell Richard Nygård og Tommy Marthinsen, og etter dette kom Storhamar aldri skikkelig i gang.

Vålerenga gikk opp i 3-0-ledelse i andre periode før Storhamar reduserte, og i tredje periode sørget Oslo-klubben for sitt fjerde mål like før slutt. Tredje periode ble også preget av noe amper stemning på banen, og både Storhamars Steffen Thoresen og en annen av Vålerengas NHL-importer, Travis Brigley, fikk liten disiplinærstraff og måtte kjøle seg ned i 20 minutter.

Hjem som slakt

Serieleder Trondheim tok imot Stjernen i Trondheim og sendte østfoldingene hjem som slakt. Hele 7-1 sto det i målprotokollen etter tre perioder. Laget var tydeligvis innstilt på å reise kjerringa etter det forsmedelige tapet for bunnlaget Comet forrige runde.

Stjernen holdt følge i første periode, som endte med 2-1 til serielederne, som også vant den andre perioden med 1-0. I siste periode raknet det imidlertid for Stjernen, som røk med hele 0-4.

I Sarpsborg tok Sparta imot Stavanger. Selv om hjemmelaget nå ønsker seg et NHL-spiller på lån for å forsterke laget ytterligere, hadde de små problemer med å styre kampen mot Stavanger, selv om det var gjestene som åpnet scoringene. Til slutt ble det likevel hele 4-1 til hjemmelaget.

Fulgte ikke opp

Bunnlaget Comet klarte ikke å følge opp den overraskende seieren mot Trondheim da de tok imot Frisk Asker hjemme i Halden. Gjestene gikk opp i ledelsen allerede etter 49 sekunder og vant første periode komfortabelt med 2-0.

Bunnlaget, som har flest utlendinger i spillerstallen av samtlige lag i eliteserien, slo tilbake i andre periode og vant 2-1, men holdt ikke kampen helt ut tapte 3-8 til slutt.

Siste kamp i torsdagens eliteserierunde ble spilt i Lillehammer, der hjemmelaget slo gjestende Bergen med 3-2.

(©NTB)

ENGA-SJOKK: Kjell Richard Nygård scoret ett av de kjappe Enga-målene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media