RETESTET OG REANALYSERT: London_OLs dopingprøver har vært testet igjen med nye analysemetoder. Til nå er 23 utøvere avslørt som juksere, fire år etter lekene. Foto: LEHTIKUVA / Timo Jaakonaho / NTB Scanpix
RETESTET OG REANALYSERT: London_OLs dopingprøver har vært testet igjen med nye analysemetoder. Til nå er 23 utøvere avslørt som juksere, fire år etter lekene. Foto: LEHTIKUVA / Timo Jaakonaho / NTB ScanpixVis mer

23 tatt i doping etter retesting av prøvene fra London-OL

250 prøver reanalysert, flere positive kan komme i ukene som kommer.

(Dagbladet): 23 utøvere er tatt i doping etter at IOC har retestet 265 prøver avlagt under OL i London i 2012, melder den internasjonale olympiske komiteen, IOC, i en pressemelding. 

Det tilsvarer nesten ti prosent av alle retestingene fra lekene, og er et enda høyere snitt enn de 31 utøverne som testet positivt etter 454 restestinger av dopingprøver tatt under Beijing-OL i 2008. 

Fra London skal de nye positive prøvene være fra fem forskjelige idretter med utøvere fra seks forskjellige land. 

- Retestingsprogrammet er løpende, og med det følger det mulighet for at det blir flere positive resultater i ukene som kommer, skriver IOC i pressemeldingen.

Samtidig med at IOC nå slipper nyheten om de 23 positive prøvene fra London, melder de også at enda en av prøvene fra Beijing er positiv. 

Dermed er antall positive dopingprøver etter Beijing-OL nå oppe i 32, mens London-OL foreløpig har 23. 

Retestingen er målrettet mot utøvere som tar mål av seg til å konkurrere i Rio-OL i sommer. Hvor mange av de 23 nyoppdagede prøvene som tilhører utøvere som testet positivt under Beijing-OL også er så langt ikke kjent. 

IOC-president Thomas Bach er uansett godt fornøyd med at nye analysemetoder gjør dem i stand til å ta jukserne fra tidligere leker før de får sjansen til å starte i sommerens idrettsfest i Brasil. 

- Vi ønsker å holde doperne unna de olympiske lekene i Rio de Janeiro. Derfor handler vi raskt nå. Jeg har allerede utnevnt en disiplinærkommisjon som har alle fullmakter til å ta avgjørelser på vegne av IOC, sier Bach i pressemeldingen. 

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.