Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alejandro Penaranda Trujillo skutt og drept i Colombia

24 år gammel spiss drept i Colombia: - En forbrytelse av lidenskap

Cortulua-spiller Alejandro Penaranda Trujillo skutt og drept.

Hedret: Før kampen mellom Colombia og Egypt fredag, ble Alejandro Penaranda hedret av de colombianske landslagsstjernene. Foto: Marco Bertorello / AFP / NTB Scanpix
Hedret: Før kampen mellom Colombia og Egypt fredag, ble Alejandro Penaranda hedret av de colombianske landslagsstjernene. Foto: Marco Bertorello / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Den colombianske fotballspilleren Alejandro Penaranda Trujillo var på utlån til Cortulua fra America de Cali, skriver marca.com.

Den 24 år gamle spissen ble skutt og drept i Cali fredag klokka 12.40 lokal tid.

Han ble utsatt for et angrep like etter at han hadde forlatt hjemmet til sin tidligere lagkamerat Cristian Borja, venstreback på Toluca. I leiligheten til Borja skal flere fotballspillere ha samlet seg til fest.

En annen Cortulua-spiller, Heissen Izquierdo, ble også skadd i angrepet og fraktet til sykehus med skuddskader.

- En mann kom og spurte etter en kvinne. Sekunder seinere hoppet han over et gjerde og begynte å skyte mot de unge mennene. Én døde, den andre fikk skuddskader. Det er vanskelig for oss å avdekke motivet for drapet, sier politileder Hugo Casos.

- Lidenskap

De innledende undersøkelsene viser at angrepet skal ha vært rettet mot de to Cortulua-spillerne.

- Den første hypotesen vi har er at en kvinne, som skulle ha vært på festen, men ikke var der, er involvert. Vi tror det er en forbrytelse av lidenskap, sier Casos.

. Det er ikke første gang en fotballspiller blir drept i Colombia. Mange vil huske landslagsspilleren Andrés Escobar Saldarriaga. Han ble verdenskjent etter at han scoret et skjebnesvangert selvmål under fotball-VM i USA i 1994.

Skutt etter selvmål

Det var sannsynligvis dette selvmålet som førte til at han seinere ble drept, da han returnerte til hjemlandet.

Escobar ble karakterisert som en ledertype på banen med eminent teknikk og blikk for spillet. Ifølge Wikipedia, spilte han 50 landskamper og scoret ett mål for Colombia.

Mannen som drepte Escobar, Humberto Castro Muñoz, var livvakt for to brødre som eide et stort diskotek i Medellin.

Dette brødreparet hadde store forventninger til Colombia i VM og de satset store penger på at laget skulle gjøre det bra.

De mente at Escobar hadde skylden for elendigheten.

Castro hadde vært på besøk på brødrenes diskotek, og han fulgte etter Escobar til bilen. Castro tok opp en revolver da han sto ved siden av bilen og skjøt 12 skudd mot Escobar.

Muñoz ble dømt til 43 års fengsel, men slapp ut etter 11 år i 2005.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media