24 eller ett mål? Det er det ingen som vet

Vikings nye spiss er et mysterium.

 HVOR GOD ER HAN:  Henry Osita Chikere har vært på prøvespill i Viking og spilt seg til kontrakt. Foto: Viking-FK.no
HVOR GOD ER HAN: Henry Osita Chikere har vært på prøvespill i Viking og spilt seg til kontrakt. Foto: Viking-FK.noVis mer

(Dagbladet): Viking presenterte i går en ny spiller: Henry Osita Chikere.

Spissen kommer fra den nigerianske klubben Shunshine Star FC.

På sine hjemmesider skriver Viking at 22-åringen har et scoringssnitt på nesten 50 prosent de tre siste sesongene. 24 mål på 52 kamper opplyser Stavanger-klubben at deres nye spiss har scoret.

Men det stemmer ikke hevder nettstedet westafricanfootball.com. Siden hevder å ha god kontroll på hva som foregår i nigeriansk fotball.

«Jeg er veldig overrasket over denne overgangen. Chikere har ikke scoret for Sunshine Star denne sesongen. I fjor scoret han én gang for Wikki Tourists, og ingen for Rangers International», står det på siden.

Hjemmesiden med feil tall
Kommunikasjonsrådgiver i Viking, Tore Espedal, bekrefter overfor Dagbladet at tallene på hjemmesiden ikke stemmer.

- Det var en kilde jeg fant. Etter å ha pratet Osita selv viser det seg at tallene ikke stemmer, sier Espedal, som nå har rettet opp i feilen.

Spilleren selv opplyser til Espedal at tallene fra westafricanfootball.com heller ikke er korrekte. Hva som er de rette tallene for Vikings nye spiss, vites ikke.

Langtidskontrakt
Chikere signerte tirsdag en kontrakt som strekker seg ut 2016. Viking-direktør Arne Larsen Økland forventer ikke at spilleren skal levere scoringer på direkten.

- Dette er i utgangspunktet et langtidsprosjekt. Osita vil trolig trenge tid på å tilpasse seg Tippeligaen og livet i et nytt land. Vi kan ikke utelukke at Osita leverer på direkten, men forventer heller ikke dette, sier direktør Arne Larsen Økland til klubbens hjemmeside.

Hva tallene fra Nigeria forteller har ikke Vikings sportslige apparat brydd seg om.

- Kjell Jonevret og Kåre Ingbrigtsen har ikke en gang sett på CVen hans. Han er kun hentet på bakgrunn av hva han har vist på treningsfeltet, sier Espedal.