244 dager siden forrige Glimt-seier

Espen Hoff senket Bodø/Glimt med to scoringer på to minutter. Dermed er det 244 dager siden Bodø-laget sist vant i Tippeligaen.

SKIEN (Dagbladet): -  Huff, er det virkelig så lenge siden, sier trener Ola Haldorsen.

-  Det er så lenge at jeg ikke kan huske det, sier Runar Berg.

Men fakta lyver ikke. Den siste Glimt-seieren i Tippeligaen kom mot Stabæk på Aspmyra 22. august i fjor. Resten av høsten var det mørkt. Og etter tre kamper i årets serie står Haldorsens menn fortsatt uten poeng.

-  Tafatte

-  Vi trenger en seier nå, ingen tvil om det. Vi taper altfor mange dueller før pause og blir for baktunge, forklarer Haldorsen.

-  Vi er direkte tafatte, og sånn kan det kan det ikke være. Skal vi overleve på dette nivået, har vi ikke råd til å slappe av ett sekund. I dag blir vi straffet med to baklengsmål på tampen av første omgang. Det er skuffende. Vi må bare reise oss, sier Berg.

Hoff narret alle

De første 45 minuttene var Odd Grenland klart best. To minutters magi fra Espen Hoff ga dem pauseledelsen de fortjente.

Først rundet han keeper til 1- 0.

Deretter flikket han inn 2- 0.

Så løp han til krampa tok ham.

-  Espen er blant dem som løper mest av alle i norsk toppserie. Han yter maks hver gang. Og han får ikke krampe fordi han er dårlig trent, han har aldri vært dårlig trent, og når han er 50 år, vil han fortsatt ikke være det, sier Arne Sandstø.

I de to første seriekampene har Hoff spilt venstrekant med begrenset suksess. I går var han tilbake på høyrekanten der han trives best.

-  Skulle jeg tatt ut laget i hver kamp, ville jeg plassert meg sjøl på høyrekanten. Men selvfølgelig, jeg spiller der Arne vil ha meg, gliser Hoff.

Og Sandstø utelukker ikke at Hoff må over på venstresida igjen i neste kamp.

Panikk mot slutten

-  Espen kan spille på begge sider. Det sa jeg til ham før sesongen, og det samme gjelder nå. Det bestemmes fra kamp til kamp, understreker Sandstø.

Sist helg så Odd-treneren seieren glippe med to baklengsmål i hektiske sluttminutter i Ålesund. Da Stian Theting reduserte for Glimt i går, svaiet det igjen.

-  Vi slutter å spille fotball, vi tør ikke å spille ballen lenger. Det bekymrer meg, og det må vi jobbe med, sier Sandstø.

Og da snakker han ikke om det som skjer med beina, men det som rører seg mellom ørene.

-  Opplevelsen mot Aalesund ga gutta en støkk, og det som skjer de siste minuttene her ute i dag, sitter veldig mye i huet, sier trenerkollega Gaute Larsen.

Men Glimt kom aldri nærmere enn et par halvsjanser. Og dermed er det stadig lenger siden siste Tippeliga-seier.

-  Vi hadde hatt en mulighet om målet hadde kommet litt tidligere. Men sånn er fotball. Vi gjør ikke jobben fra start og blir straffet for det, sier Runar Berg.

TAPER OG TAPER: Odd-angriper Espen Hoff header inn sin andre scoring for dagen og sørger for at Bodø/Glimts lange tapsrekke blir enda lengre. Keeper Tor Egil Horn og forsvarer Fredrik Kjølner må innse nederlaget.