25 000 damer løs i Oslo

Det er uråd å holde styr på 25 000 våryre løperjenter. Det vet Grete Waitz. Nå vurderer hun å overlate løpet til noen andre.

- De som deltar i løpet må forholde seg til reglementet, men i fritida kan man gjøre som man vil, sier Grete Waitz til Dagbladet :på nettet.

Noen har hevdet at Grete Waitz-løpet er blitt et usportslig arrangement som helst bør henlegges til historiens skraphaug. Og kvinnen som har gitt løpet navn, Grete Waitz, vurderer nå å trekke seg fra arrangementet.

- Dette har holdt på i 17 år, og det er lett å gå litt lei. Kanskje ville det vært bedre å lage en egen serie med norske kvinneløp, sier Waitz, som bedyrer at løpet vil bære hennes navn også neste år.

Deltakelsen har gått ned fra en topp på 40000 løpere. I dag møtte rundt 25 000 kvinner i Frognerparken for å løpe de fem kilometerne til Bislett.

Været var strålende, slik det ofte har vært under Grete Waitz-løpet. Waitz, som nettopp har fått sin plass i den meget eksklusive National Long Distance Hall of Fame i USA, påpekte at det er tillatt å gå i hennes løp.

- Dette skal være gøy og sosialt. Det viktigste er å komme i bevegelse, og knytte bånd som bidrar til å fortsette aktiviteten etter at løpet er slutt, sier hun.

Etter målpassering har Oslo-gryta tradisjonelt eksplodert i et yrende liv av småslitne kvinner fra land og strand. Noen av dem følger kanskje Tande-P.s oppfordring før start i dag: De bærer på noe som svinger litt, for eksempel en halv kilo, under hver arm.

torgeir.fjeld@dagbladet.no

I FRONT: Grete Waitz vurderer nå å trekke seg fra løpet som bærer hennes navn.