25 000 damer løs i Oslo

Det er uråd å holde styr på 25 000 våryre løperjenter. Det vet Grete Waitz. Nå vurderer hun å overlate løpet til noen andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- De som deltar i løpet må forholde seg til reglementet, men i fritida kan man gjøre som man vil, sier Grete Waitz til Dagbladet :på nettet.

Noen har hevdet at Grete Waitz-løpet er blitt et usportslig arrangement som helst bør henlegges til historiens skraphaug. Og kvinnen som har gitt løpet navn, Grete Waitz, vurderer nå å trekke seg fra arrangementet.

- Dette har holdt på i 17 år, og det er lett å gå litt lei. Kanskje ville det vært bedre å lage en egen serie med norske kvinneløp, sier Waitz, som bedyrer at løpet vil bære hennes navn også neste år.

Deltakelsen har gått ned fra en topp på 40000 løpere. I dag møtte rundt 25 000 kvinner i Frognerparken for å løpe de fem kilometerne til Bislett.

Været var strålende, slik det ofte har vært under Grete Waitz-løpet. Waitz, som nettopp har fått sin plass i den meget eksklusive National Long Distance Hall of Fame i USA, påpekte at det er tillatt å gå i hennes løp.

- Dette skal være gøy og sosialt. Det viktigste er å komme i bevegelse, og knytte bånd som bidrar til å fortsette aktiviteten etter at løpet er slutt, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer