25 000 i mesterbonus

Storhamar- og VIF-spillerne slåss ikke bare om ære i kveld.

(Dagbladet.no): Både Storhamar og Vålerenga betaler bonuser til spillerne hvis de blir norgesmestere i ishockey. Før kveldens kamp på Hamar står det 2-2 etter fire av opptil sju matcher.

- Mesterbonusen varierer fra tusen til 25 000 kroner per spiller. Majoriteten i spillerstallen ligger mellom 5000 og 10 000 kroner. Vinner vi, får spillerne et hyggelig påslag i den siste lønna, sier Pål-Jan Stokke, daglig leder for Storhamar Dragons, til Dagbladet.no

Halvert bonus

I Vålerenga ble bonusene halvert da laget gikk glipp av seriemesterskapet.

- Bonusene varierer fra spiller til spiller. Tilsammen snakker vi om maksimum 200 000 kroner til fordeling hvis Vålerenga blir mester. Ingen har bonus på over 25 000. Noen spillere har ikke bonus i det hele tatt, sier Jan Tore Kjær, markdesdirektør i Vålerenga.

Billigst på Hamar

Sluttspillet betyr store penger for begge klubbene.

- Får vi en sjuende finale, betyr det mange hundre tusen i kassa selv om vi kjører med lave finalepriser. Mens Vålerenga tar 200 kroner både for barn og voksne, er prisene hos oss 100 kroner for barn/honnør og 180 kroner for voksne. Egne aktive medlemmer går gratis, sier Pål-Jan Stokke.

- Julaften

Storhamar trakk flest tilskuere i serien, med et snitt på 2150.

- Klubben er også den store vinneren i sluttspillet. Det er julaften for Storhamar å få en sjuende finale søndag. Selv får vi bare dekket bussutgiftene til en eventuell fjerde finalekamp på Hamar, sier Jan Tore Kjær.

- Skam

Torsdagskampen på Jordal Amfi er Vålerengas sjanse til å tjene penger, og kan gi alt fra 200000 kroner til en halv million i inntekter.

- I fjor ble vi mester etter to hjemme- og to bortekamper. Bonusen nå er den tredje og siste hjemmekampen. Vi var skuffet og småirritert da vi tapte seriemesterskapet, og forventer ei ny bøtte etter seirer i kveld og torsdag. Søndagskampen på Hamar (Storhamar-seier 5-1) var en skam, sier Jan Tore Kjær til Dagbladet.no.

UAVGJORT:</B> Her feirer Storhamar-gutta seieren søndag, som sikret utlikning til 2-2 totalt.