Du leser nå Dagbladet Pluss

25 år med «Folkets Idrettspris.» Her er heltenes egne historier

- Dette er en av prisene som henger høyest.

EN FOLKEHELT: Staute Vegard Ulvang gikk fra de flest og vant folkets hjerter. -  Jeg var ikke vant til å få sånne priser. At det var folket som hadde stemt, gjorde det ekstra stas, sier Ulvang. Nico Widebergs statue på arenaen der han i helga skal kontrollere at verdenscupen går riktig for seg. Foto: Øistein Norum Monsen
EN FOLKEHELT: Staute Vegard Ulvang gikk fra de flest og vant folkets hjerter. - Jeg var ikke vant til å få sånne priser. At det var folket som hadde stemt, gjorde det ekstra stas, sier Ulvang. Nico Widebergs statue på arenaen der han i helga skal kontrollere at verdenscupen går riktig for seg. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): - Du finner ikke mange premier utstilt i mitt hus, men akkurat denne har jeg framme. Den står i vinduet i spisestua, sier Vegard Ulvang til Dagbladet og smiler.

Da Ulvang vant prisen i 1992 sto norsk idrett og herrelangrenn spesielt, midt oppe i et skifte. Fra å være underlegne Gunde Svan og svenskene, gikk alt Norges vei utover nittitallet. Mye av grunnen til det er det som skulle skje på Lillehammer i 1994.

Til tross for at Ulvang ble OL-kongen i Albertville i '92, var Folkets Idrettspris også helt spesiell for ham det året.

- Jeg var ikke vant til å få sånne priser, jeg! Og dette var jo folket som hadde stemt, så det var jo mye mer stas enn å få den fra en jury, for det sier mye mer om hvordan du blir oppfatta. Derfor syns jeg dette er en av prisene som henger høyest, sier Ulvang.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

5 UKE*

HELGEKUPP

5 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 5 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

5 UKE* 5 kr per 5 uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.