25-åring blir Premier League-dommer

Er tidenes yngste klar for Sir Alex?

(Dagbladet.no): Du skal respektere de eldre, er det noe som heter.


Det spørs om en del av spillerne i Premier League blir nødt til å utvide det begrepet noe når 25-årige Stuart Attwell står klar med dommerfløyta kommende sesong.

Attwell blir nemlig forfremmet fra Football League i sommer, og blir dermed den yngste dommeren som noensinne har dømt kamper i den engelske toppdivisjonen, skriver Daily Telegraph.

Vil forynge dommerstanden

Den britiske proffdommerorganisasjonen bekrefter utnevnelsen overfor Daily Mirror.

Attwell tas nå opp i den utvalgte gruppa med proffdommere som gjøres tilgjengelig for Premier League-oppgjørene hver uke.

At unggutten får sjansen ses som et ledd i dommersjef Keith Hacketts planer om å forynge dommerstanden - som etter nåtidens regler blir pensjonert i 48-årsalderen.

Gjennomsnittsalderen for spillerne i Premier League lå rundt 26 i 2007, og det er flust av rutinerte spillere i 30-åra, for ikke å nevne frittalende managere, som kommer til å bli litt av en utfordring for unge Attwell.

VOKSTE MED OPPGAVEN: Dommer Mark Clattenburg var den yngste som har dømt Premier League før denne sesongen, nå blir rekorden hans knust så det ljomer. Foto: AFP/SCANPIX
VOKSTE MED OPPGAVEN: Dommer Mark Clattenburg var den yngste som har dømt Premier League før denne sesongen, nå blir rekorden hans knust så det ljomer. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Rakettkarriere

Supersøndag i Premier League blir en stor kontrast til Nuneaton Sunday League, der 25-åringen blåste sine første frispark til og mot lag som Nuneaton Fire Brigade FC og Pheasant FC.

De siste årene har Attwell imidlertid gått gradene opp gjennom ligasystemet, før han ble bedømt klar for Football League og Championship-dømming forrige sesong. Etter bare én sesong på nest øverste nivå er han nå altså klar for toppen.

Før Attwell var Mark Clattenburg den yngste Premier League-dommeren noensinne, men selv han var bare ett år unna 30 da han debuterte i 2004.

Stuart Attwells største ansvar så langt i karrieren er nok League Two-playoff-finalen mellom Rochdale og Stockport på Wembley i slutten av mai, men han fikk også smake litt på Premier League-stemning da han dømte nyopprykkede Hull mot Barnsley i april.

25-åringen har i tillegg til dommererfaringen en grad i idrettsvitenskap, og jobber for det britiske toppidrettsenteret UK Sport.

25-åring blir Premier League-dommer
UTFORDRING: Manchester United-manager Alex Ferguson er ikke akkurat kjent for å legge fingrene mellom når han tar for seg selv rutinerte dommere. Dommer Stuart Attwell kunne lett vært barnebarnet hans.