25 fengslet for å se United - Chelsea på TV

- Må gå til hellig krig i stedet.

Det er farlig å se fotball på TV. Iallfall om du bor i Somalia. I helgen ble 25 fotballsupportere arrestert da de så TV-kampen mellom Manchester United og Chelsea.

Ifølge nettsiden til Det internasjonale forbundet for sportsjournalister (AIPS) ble personer helt ned i tiårsalderen pågrepet av styrker fra de islamske makthavere i Somalia. Det skriver fotballportalen 100 prosent fotball.

- Alle som ser slike kamper vil bli registrert som kriminelle. Nå er de dårlige tilhengerne av sport i fengsel, og vil bli der til de har lært alt det gode om islam, sier sjeik Hussein Barre Raage fra unionen av islamske domstoler.

- Vår ungdom må gå til hellig krig i stedet for å se på disse dårlige idrettene som stammer fra gamle kristne kulturer, fortsetter Barre Raage.

(NTB)

HARDE TAK: Det var harde tak på Old Trafford søndag, men i Somalia gikk det enda tøffere for seg: 25 personer ble kastet i fengsel for å se kampen på TV. Foto: EPA
HARDE TAK: Det var harde tak på Old Trafford søndag, men i Somalia gikk det enda tøffere for seg: 25 personer ble kastet i fengsel for å se kampen på TV. Foto: EPA Vis mer