RØDT: Jack Wilshere får rødt kort etter en stygg takling på Birmingham-spiss Nikola Zigic. Foto: AP Photo/Sean Dempsey/PA
RØDT: Jack Wilshere får rødt kort etter en stygg takling på Birmingham-spiss Nikola Zigic. Foto: AP Photo/Sean Dempsey/PAVis mer

25 gule og fire røde kort

Arsenal på jumboplass på Fair Play-tabellen. - Et paradoks, mener Alsaker.

Følg 10 Premier League-kamper i livestudio lørdag og søndag.

(Dagbladet): Ingen har fått like mange gule og røde kort som Arsenal så langt denne sesongen.

Etter tolv kamper spilt har Arsenal samlet 25 gule og fire røde kort. Wolverhampton, Newcastle og Manchester City har like mange gule, mens bare West Bromwich har fått like mange røde som London-laget.

Til sammenligning fikk de bare ett rødt kort gjennom hele fjorårssesongen. Sist Arsenal fikk flere røde kort var i 2001/2002-sesongen. Da samlet de hele seks røde og 77 gule kort gjennom en hel sesong.

Arsenal er i år på jumboplass på ESPNs Fair Play-tabell. Wenger lover bot og bedring.

- Jeg kan ikke nekte for at vi har en dårlig statistikk, og alt jeg kan si er at vi må prøve å bedre den.

- Hvis man ser tilbake på de siste fire-fem årene har vi en god statistikk, og vi er ikke på bunnen av Fair Play-tabellen fordi vi med vilje vil sparke ned folk, sier Wenger til klubbens hjemmeside.

Paradoks Øyvind Alsaker mener det er et paradoks at et ellers fintspillende London-lag sanker så mange kort, men sier til Dagbladet at det kan ha sammenheng med spillestilen.

- De spiller med såpass høy risiko at forsvaret ofte blir eksponert. Det oppstår ofte en-mot-en situasjoner og da er det mann mot mann-egenskapene som blir avgjørende. Spesielt nye Koscielny har vist svakhetstegn der, selv om det er for tidlig å dømme ham helt ennå, sier Alsaker.

- Det virker som om han mangler litt fart, noe man så mot Newcastle sist da han ble fraløpt av Nile Ranger og kom på etterskudd, men han er ung og ny i Premier League og det tar litt tid å ta nivået.

PROBLEM: Arsene Wenger innrømmer at de mange kortene har blitt et problem. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON
PROBLEM: Arsene Wenger innrømmer at de mange kortene har blitt et problem. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

Alsaker er heller ikke imponert over Sebastien Squilliaci, og mener Wenger savner akilleskadde Thomas Vermaelen.

- Han var deres viktigste forsvarer i fjor, og å få han tilbake vil være et stort løft for dem. Jeg tror at de andre stopperne vil bli bedre av å han ved siden av seg, sier han.

Disiplin-problem Arsenal har vært ofre for flere stygge episoder de siste årene. Eduardo ble for to år siden kvestet av Martin Taylor, og Aaron Ramsey ble offer for et lignende angrep i vår da han brakk benet etter en grusom takling av Ryan Shawcross.

Wenger mener ikke at de har blitt tøffere som resultat av episodene.

- Vi vil være dedikert i duellene, men vi vil ikke ha røde kort. Jeg tror vi må se på situasjonen og finne ut hva vi skal gjøre for å bli bedre, sier Wenger.

Alsaker tror Arsenal har hatt behov for å tøffe seg litt, og at den røffe behandlingen fra motstandere har gjort at de har blitt tøffere selv. Han synes likevel at Wenger kaster litt stein i glasshus når spillerne hans ikke er redd for å kaste seg inn taklinger selv.

- Noe av grunnen til at de har fått så mange røde kort i år kan også henge sammen med at den unge gjengen til Wenger har blitt beskyldt for å være ikke er vinnere. Kanskje det har vært økt fokus på å trå litt hardere til i taklingene i år, sier Alsaker.

RØDT: Laurent Kocielny (t.h) har fått to røde kort denne sesongen. Her ser han rødt mot Liverpool i sesongens første kamp. Foto: AP Photo/Tim Hales
RØDT: Laurent Kocielny (t.h) har fått to røde kort denne sesongen. Her ser han rødt mot Liverpool i sesongens første kamp. Foto: AP Photo/Tim Hales Vis mer