25 millioner i året

STOCKHOLM/OSLO (Expressen/Dagbladet): Det ser ikke ut til at rallyføreren Petter Solberg (25) blir i Ford likevel. Ifølge svenske Expressen har han nå bestemt seg for Subaru.

Solberg blir dermed Norges best betalte idrettsutøver. Ifølge den svenske avisa kommer Solberg til å ha en årslønn på 25 millioner kroner.

Seint i går kveld avkreftet Solberg overfor NRK at han har skrevet under for Subaru. Mer ville han ikke si. Team Solberg vil innkalle til pressekonferanse i slutten av denne uka.

Solberg har kjørt markedsverdien til himmels de siste månedene. I forrige uke inviterte Spydberg-gutten til pressetreff der han fortalte om den nye avtalen med Ford. Bare den formelle delen av avtalen sto igjen før Solberg skulle sette blekk på papiret.

- Kanskje jeg er dum. Men jeg tror jeg gjør det riktige, sa Solberg da.

Men nå ser det altså ut som om det ikke blir noe av Ford-avtalen. Det skal ha blitt uoverensstemmelser mellom partene i slutten av forrige uke hvor lønn og antall løp neste år ble diskutert, melder Vi Menn Online. Avtalen med Subaru skal ha blitt inngått sist lørdag. Solberg blir nå 2-kjører i Subaru bak VM-toer Richard Burns. Også Juha Kankunen skal kjøre for Subaru, men han skal bare kjøre utvalgte runder. I Ford ville han blitt 3. kjører.

3-årsavtalen med Subaru vil gjøre 25-åringen til mangemillionær.

- Penger er ikke min motivasjon for å drive med dette. De kommer uansett. Jeg er sulten på å kjøre bra og vinne løp. Da kan jeg ikke tenke på penger, sa Solberg til Dagbladet for litt siden.

<B>MILLIONÆRGLIS:</B> Petter Solberg går gode økonomiske tider i møte. Den nye avtalen vil gi østfoldingen 25 millioner i årslønn.