250 000 i bot etter lekkasjen som «gjorde Solskjær kvalm»

Palace straffes av Premier League.

RETTFERDIGHET?: Etter at lagoppstillingen til Cardiff ble lekket forut for møtet mellom waliserne og Crysta Palace i April, har nå London-klubben blitt bøtelagt med 250 000 norske kroner. Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpix
RETTFERDIGHET?: Etter at lagoppstillingen til Cardiff ble lekket forut for møtet mellom waliserne og Crysta Palace i April, har nå London-klubben blitt bøtelagt med 250 000 norske kroner. Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Forut for skjebnekampen mellom Crystal Palace og Cardiff i april, ble det klart at Palace hadde mottatt den planlagte lagoppstillingen til Ole Gunnar Solskjær på sms.

Ifølge Daily Mail var dette meldingen som ble sendt:

«Dette kommer rett fra Gunnarsson (Aron Gunnarson, Cardiff-spiller journ.anm): Deres lagoppstilling er 4-4-2, Marshall, KTC, Caulker, Turner, Taylor, Daehli, Medel, Mutch, Zaha, Campbell, Jones».

Det endte med at vedkommende som sendte meldingen fikk sparken i Cardiff.

Regelbrudd Premier League har nå vedtatt å bøtelegge klubben til Brede Hangeland med 25 000 pund (256 000 norske kroner) for å ha opptrådt usportslig overfor Cardiff. Det skriver Wales Online.

- Premier League har behandlet en klage fra Cardiff vedrørende oppførselen til en Crystal Palace-ansatt. Vi ser det slik at klubben har brutt regel B.16, og bøtelegger herved klubben, heter det i meldingen.

I regel B.16 heter det følgende: I alle saker og transaksjoner som har med ligaen å gjøre, skal alle klubber behandle andre klubber og ligaen med gode hensikter.

Crystal Palace bekrefter det også på sine offisielle hjemmesider.

- Kvalm Den samme lokalavisa skrev i etterkant av episoden at Solskjær var i kontakt med Crystal Palace-manager Tony Pulis, og uttrykte sin skuffelse.

- Det gjør meg kvalm at rekrutteringssjefen deres sender tekstmeldinger til en av mine spillere for å vite hva slags lag vi stiller med, skal Solskjær ha sagt.

Det figurerte lenge rykter om at Cardiff hadde bedt FA og Premier League om å stryke resultatet, men det ble avvist av Solskjær selv.

- Nei, vi har aldri bedt om at resultatet fra Crystal Palace-kampen skal strykes eller at det skal være snakk om noe poengtrekk. Vi har rett og slett sendt Premier League en rapport om saken, sa han i følge Wales Online.

Crystal Palace vant den aktuelle kampen 3-0, uten at det hadde noen direkte innvirkning på Cardiffs endelige plassering.