250 meter i Vikersund meter

Sist fredag ble Vikersund nasjonalanlegg for skiflyging i Norge. 2. august starter stiftelsen Vikersund Hoppsenter utbyggingen av bakken. 10.-13. februar neste år er det skiflygings-VM i anlegget. Da forventes det svev på mellom 205 og 210 meter. - I 2002-2003 håper vi å oppleve svev på nærmere 250 meter, sier Trygve A. Dekko i Vikersund IF.

- Da vi fikk status som nasjonalanlegg, ble vi samtidig fredet i ti år framover. Selv om det skulle bli en ny mammutbakke i Rødkleiva, vil samtlige skiflygingsrenn i Norge fram til år 2009 gå i Vikersundbakken, sier Trygve A. Dekko i Vikersund IF til Dagbladet.

Den første fasen av Vikersund-utbyggingen er kostnadsberegnet til 12 millioner kroner.

- 70000 kubikkmeter masse skal graves ut i unnarennet. Til å fjerne den, regner vi med å kjøre sju tusen billass. 1. november skal VM-bakken være ferdig anleggsmessig. I skiflygings-VM i februar vil jurylengden være 204 meter. Det betyr at publikum kan oppleve svev på nærmere 210 meter, sier Trygve A. Dekko.

250 meter

Fase to og tre i Vikersund-utbyggingen skal etter planen iverksettes neste sommer.

- Da skal bakken dreies litt, kulen og hoppet skal flyttes bakover og unnarennet flates ut. I år 2002-2003 håper vi å oppleve svev på nærmere 250 meter i Vikersund, sier Trygve A. Dekko.

Bakkerekorden i dag er 194 meter, satt av japaneren Takanobu Okabe. Verdensrekorden er på 219,5 meter, og tilhører Tommy Ingebrigtsen. 20. mars i år presterte han tidenes tigersprang i mammutbakken i Planica.

Tysk TV-satsing

Det tyske TV-selskapet RTL har kjøpt alle rettighetene til skiflygings-VM i Vikersund.

- TV-avtalen med RTL gjør at vi for første gang er garantert overskudd, uansett hva som skjer i forbindelse med VM, sier Trygve A. Dekko.