Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Årets navn

26 år gammel har han allerede etablert seg som klodens kanskje mest kjente nordmann

Magnus Carlsen nomineres til «Årets navn» av Dagbladet.

ET NYTT SUKSESSÅR: Magnus Carlsen kan vinne ny pris. Foto: Scanpix
ET NYTT SUKSESSÅR: Magnus Carlsen kan vinne ny pris. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Magnus Carlsen nomineres til den prestisjefylte utmerkelsen «Årets navn» i Dagbladet, kort tid etter at det ble kjent at han også står på lista over mulige vinnere av «Folkets idrettspris».

Et globalt merkenavn

Manager Espen Agdestein har tidligere fortalt Dagbladet at «det skjer noe når man går fra å være et nasjonalt merkenavn til et globalt», og i 2016 har Carlsen ytterligere forsterket sin posisjon på verdensbasis.

26 år gammel har han allerede etablert seg som klodens kanskje mest kjente nordmann, noe som bidrar til at nedslagsfeltet hans er stort.

Det illustreres blant annet gjennom teknologisuksessen «Play Magnus», som i mars var lastet ned over 700 000 ganger og hadde en estimert verdi på over 130 millioner kroner. I forbindelse med VM-kampen mot Sergej Karjakin, som holdt menn, kvinner og barn i alle aldre oppe til langt på natt i brorparten av november, ble den nye appen «Magnus Trainer» lansert av apparatet rundt den norske verdensmesteren. I tillegg til den potensielt sett økonomisk innbringende siden ved Carlsens produkter, er det uttalte ønsket å bringe sjakk ut til flest mulig.

Tøff konkurranse

I kåringen av «Årets navn» finner man flere sterke kandidater som har til felles at de har preget nyhetsbildet i 2016. Carlsen er én av tre idrettsutøvere som kjemper om prisen, sammen med fotballstjerna Ada Hegerberg og svømmer Sarah Louise Rung.

Andre nominerte er personer som Thea Steen, Andrea Voll Voldum og Roar Juel Johannessen.

Se hele nominasjonslista og avgi din stemme til den du mener fortjener den i boksen under.

"

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!