BALLEGREP. Tottenham-spiller Jan Vertonghen (t.h.) kan være i hardt vært etter at han kan ha tatt en Vinnie Jones-spesial ( bildet t.h.) Fotomontasje: REUTERS/D.MIRROR/NTB Scanpix.
BALLEGREP. Tottenham-spiller Jan Vertonghen (t.h.) kan være i hardt vært etter at han kan ha tatt en Vinnie Jones-spesial ( bildet t.h.) Fotomontasje: REUTERS/D.MIRROR/NTB Scanpix.Vis mer

27 år etter legendarisk ballegrep

Kan ha tatt en «Vinnie Jones-spesial».

(Dagbladet): Jan Vertonghen kan ha tatt en «Vinnie Jones-spesial» under derbyet mellom Arsenal og Tottenham søndag.

Finnes det tilstrekkelig bevis med levende bilder av situasjonen, kan det ende med straff for Tottenham-spilleren, skriver The Independent.

Belgieren plasserte høyre handa inn mellom beina til Giroud. Han mistenkes for å ha tatt et godt tak rundt de edle delene til Olivier Giroud på vei opp og vekk etter en duell som sendte Vertonghen i gresset.

Det verdensberømte ballegrepet er 27 år gammelt, og hovedrolleinnehaverne var og er velkjente.

Det legendariske bildet av Vinnie Jones og Paul Gascoigne ble tatt i en kamp mellom Wimbledon og Newcastle i 1988.

Vinnnie Jones var kjent for sine bøllepåfunn på fotballbanen. Han har fortsatt som et enda større råskinn på lerretet etter fotballkarrieren.

Paul Gascoigne fikk 57 landskamper for England. Men han er dessverre minst like kjent for sitt turbulente og alkoholiserte liv etter fotballkarrieren.

Om episoden har «Gazza» fortalt at han fortsatt skalv da han kom seg i garderoben etter at Jones hadde tatt en skikkelig håndfull.

Vinnie Jones var ikke kjent for å holde igjen, eller legge noe imellom. Og «Gazza» fortalte at han faktisk ble redd.

Søndag kom muligens etterfølgeren, som kan komme til å koste Vertonghen dyrt. Om tilstrekkelig bevis foreligger.

TV-bildene som hittil er gransket, skal ikke være gode nok for en konklusjon. Men ifølge The Independent er ikke alle TV-opptakene analysert.

Det var flere tøffe dueller og brytekamp mellom angriper Olivier Giroud og forsvarsspiller Jan Vertonghen i søndagens kamp som endte 1-1.