275 dager uten seier

Det er 275 dager siden en norsk skøyteløper sto øverst på pallen i et verdenscupløp. Om 60 dager åpner OL. Landslagsledelsen er ikke bekymret.

TORINO (Dagbladet): Før helga snakket Peter Mueller om viktigheten av å vinne et løp igjen, for å gjøre OL-arenaen Oval Lingotto til en norsk høyborg før lekene i februar. Men heller ikke denne gangen klarte de norske å nå helt opp.

Helgas beholdning ble Erviks andreplass på 5000, og herrelaget på lagtempoet som endte som nummer tre etter mye klabb og babb underveis. Bortsett fra dette var det få som skremte noen.

-  Fornøyd, Mueller?

-  Jeg vil jo helst vinne. Men vi leverte noen gode løp som kunne endt på toppen av pallen, sier Mueller til Dagbladet, og nevner de to pallplasseringene.

-  Vi er ikke langt unna. Even (Wetten) vil slå tilbake, Michael (Flygind Larsen) er god hele tida, og (Maren) Haugli var bra igjen. Vi har like gode sjanser som alle andre når OL kommer, tror Mueller.

Mellomfornøyd Aamodt

Det samme sier sportssjef Finn Aamodt:

-  Hva som skjedde her i helga er det ingen som tenker på når vi står her i februar. Jeg er rimelig godt fornøyd med helga, og er trygg på at seieren kommer når den skal.

ENGASJERT: Landslagstrener Peter Mueller skriker fram Petter Andersen - og mister ikke entusiasmen selv om resultatene så langt ikke har svart til Muellers voldsomme ambisjoner. Foto: Scanpix
ENGASJERT: Landslagstrener Peter Mueller skriker fram Petter Andersen - og mister ikke entusiasmen selv om resultatene så langt ikke har svart til Muellers voldsomme ambisjoner. Foto: Scanpix Vis mer

Mueller antydet i går at Norge kan klare alt fra null til åtte medaljer i OL.

-  Vi har for eksempel tre gode sjanser på 5000. Vi kan bli én, to og tre, eller fire, fem og seks, sier amerikaneren.

Søndrål optimist

Foran hver skøytehelg hittil i sesongen har Mueller gitt intervjuer hvor han har spådd norsk topplassering. NRK-ekspert Ådne Søndrål synes det er greit at han snakker i store ord, selv om det ikke alltid slår til:

-  Peters beste egenskap er motivasjon. Han får løperne til å tro at gode resultater er mulig, rett og slett fordi han tror på det selv. Når han sier at Norge skal tapetsere pallen på 5000 under OL, så er det ikke spill for galleriet. Han tror virkelig på det, sier Søndrål til Dagbladet.

Oppsummerer

-  Jeg vil mye heller at han skal gjøre det, enn at han skal være nøktern og fornuftig.

Den abdiserte mellomdistansekongen oppsummerer helga i Torino slik:

-  Terningkast 5 for Eskil Ervik, 4 for Lasse Sætre, 3 for Øystein Grødum og Petter Andersen. Og 1 for Even Wetten, sier Søndrål.

-  Håvard Bøkko og Maren Haugli tar små steg hele tida, mens Michael Flygind Larsen kan være fornøyd. Rune Stordal var rusten, og har langt fram, sier Søndrål, som understreker:

-  Vi var ikke veldig mye bedre på denne tida i fjor, men fikk fram to verdensmestere da det gjaldt som mest.