28-åring dømt i dansk kampfiksingssak

Ett års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 28 år gammel dansk mann ble tirsdag funnet skyldig i grovt bedrageri og dømt til ett års betinget fengsel for kampfiksing.

Retten fant det bevist at den tiltalte i samarbeid med fire daværende spillere i Hvidovre fikset resultatet av to kamper på nest øverste nivå i dansk fotball i 2010. Han ble derimot frifunnet for å ha delt opplysninger om dette med et spillesyndikat i Filippinene.

Mannen innrømmet først skyld, men har sendere trukket tilståelsen. Nå nekter han seg skyldig og anker derfor dommen videre i det danske rettssystemet.

En antatt medsammensvoren, i det som regnes som Danmarks første kampfiksingssak, ble frikjent.

Dommen mot 28-åringen åpner for at de fire tidligere Hvidovre-spillerne og en femte involvert også kan bli straffeforfulgt. Alle hevder seg ikke skyldig.

Blant annet skal de ha blitt avtalt på forhånd at Hvidovre skulle slippe inn minst fire mål mot Hjørring i oktober 2010. Hvidovre tapte kampen 2-4, og det skal ha gitt de involverte en spillegevinst på omkring 300.000 danske kroner.

Også kampen mot Vejle tre uker senere skal ha vært fikset. Den skal ha gitt de involverte en gevinst på 600.000 kroner.

Den danske saken er den andre større kampfiksingssaken i Skandinavia. I forrige uke ble fem menn dømt til fengselsstraffer for kampfiksing i Norge. Tre av dem var spillere.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer