McLaren-rapporten:

28 russere kan straffes for doping under Sotsji-OL

Etter WADAs undersøkelser om utstrakt doping innenfor russisk idrett.

- HAR BEVIS FOR AT PRØVER ER MANIPULERTE: Richard McLaren, advokaten som står bak «McLaren-rapporten», mener de har bevis for at prøver under Sotsji-OL ble manipulert. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
- HAR BEVIS FOR AT PRØVER ER MANIPULERTE: Richard McLaren, advokaten som står bak «McLaren-rapporten», mener de har bevis for at prøver under Sotsji-OL ble manipulert. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) kan komme til å straffe 28 russiske idrettsutøvere for doping i forbindelse med OL i Sotsji i 2014.

Seks av disse skal være langrennsløpere.

Bakgrunnen er Wadas undersøkelser om utstrakt doping innenfor russisk idrett. McLaren-rapporten viste at det har foregått juks i statlig regi over lengre tid.

Ifølge rapporten til den canadiske advokaten Richard McLaren, har de bevis for at det er manipulert med prøver fra 28 utøvere. Tolv av disse skal være fra russiske medaljevinnere.

9. desember ble andre del av McLaren-rapporten lagt fram. Der kom det fram at over 1000 russiske utøvere spredt over 30 idretter var en del av Russlands statlige dopingprogram mellom 2011 og 2015.

Tredobbelt russisk

Russland tok til sammen fem langrennsmedaljer under OL på hjemmebane i 2014. Tre kom på 50 kilometer fristil der Martin Johnsrud Sundby ble nummer fire.

I tillegg tok det russiske herrelaget sølv både på stafett og sprintstafett

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer