287 utøvere ble skadd i OL

17 prosent ble skadd eller syke i Vancouver.

FALT: Petra Majdic falt ut av løypa i Vancouver og er blant dem som skadet seg i OL. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO
FALT: Petra Majdic falt ut av løypa i Vancouver og er blant dem som skadet seg i OL. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNAROVis mer

|||Minst ti prosent av alle utøverne som deltok i OL i Vancouver pådro seg skader, mens sju prosent av utøverne ble syke under lekene.

Dette kommer fram av en rapport British Journal og Sports Medicine har laget og som ble offentliggjort i dag. Dataene som ligger til grunn for rapporten kommer fra det medisinske apparatet til 82 nasjonale olympiske komiteer som hadde utøvere med i OL.

Lekene i Vancouver gikk fra 12. til 28. februar, og de som har undersøkt denne saken har også vært i kontakt med de olympiske helsestasjonene både i Vancouver og Whistler.

287 skader ble rapporter hos de 2567 utøverne som deltok i lekene. I tillegg ble det meldt om sykdom hos 185 av OL-deltakerne.

I undersøkelsen blir det også slått fast at bob, ishockey, kortbane på skøyter, fristil alpint og snøbrett var de farligste idrettene på OL-programmet. I disse idrettene lå skadeprosenten på mellom 15 og 35 prosent.

Risikoen for å bli skadet var lavest i langrenn, aking, curling, skøyter (lengdeløp) og kulekjøring. I disse idrettene ble mindre enn fem prosent av utøverne skadet.

Det er likevel grunn til å merke seg at akeren Nodar Kumaritasjvili fra Georgia omkom i akebakken dagen før OL skulle åpne i Vancouver og Whistler.

Det er den norske professoren Lars Engebretsen som har utført denne studien.

(NTB)