29 års marsj er over

Kjersti Tysse-Plätzer har gått i 29 år. Nå er det nok.

DU OG Æ PÅ BRANDENBURGER TOR: Kjersti Tysse Plätzer sammen med gamle grensevaktsoldater på Branderburger Tor i Berlin. Tysse som har to OL-sølv fra Sydey og Bejing deltar i sitt siste VM på søndag.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
DU OG Æ PÅ BRANDENBURGER TOR: Kjersti Tysse Plätzer sammen med gamle grensevaktsoldater på Branderburger Tor i Berlin. Tysse som har to OL-sølv fra Sydey og Bejing deltar i sitt siste VM på søndag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet.no):  I 1980, bare 13 og et halt år gammel, tok Kjersti Tysse-Plätzer sin første kongepokal. Siden har det gått i ett, bokstavelig talt.

Det har blitt to OL-sølv og en hel haug med internasjonale topplasseringer.

Søndag går hun sitt siste mesterskap, 20 kilometeren i Berlin-VM.Og hun ikke vinne for å føle at det var lurt å satse videre selv etter at hun var klar for å legge opp etter sølvet i Beijing sist sommer.

- Det skal bli veldig tøft å vinne. Russerne er, som alltid, gode når det er mesterskap. De kommer vel til å legg ut i et vannvittig tempo som de bruker. Dem om det. Jeg skal gå mitt eget løp, men fort skal jeg gå, sier Kjersti Tysse-Plätzer i en eim av pølser og øl foran konkurransearenaen ved Brandenburger Tor.

- Sesongen har allerede vært en suksess, uavhengig av hvordan det går her. Det viste seg å være riktig å fortsette dette ene året etter Beijing. Vi har oppnådd gode resultater, og viktigst av alt - hatt det moro, sier Kjersti til Dagbladet.Hun har vunnet alle løpene hun har stilt opp i denne sesongen. Med et unntak - da var hun syk.Kjersti Tysse-Plätzer er blitt et ikon for kvinnelig gangsport. Alltid blid, positiv og venner med alle. Hun er populær i miljøet. Så populær at alle ønsker henne seieren, om de ikke kan vinne selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer