29 års marsj er over

Kjersti Tysse-Plätzer har gått i 29 år. Nå er det nok.

DU OG Æ PÅ BRANDENBURGER TOR: Kjersti Tysse Plätzer sammen med gamle grensevaktsoldater på Branderburger Tor i Berlin. Tysse som har to OL-sølv fra Sydey og Bejing deltar i sitt siste VM på søndag.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
DU OG Æ PÅ BRANDENBURGER TOR: Kjersti Tysse Plätzer sammen med gamle grensevaktsoldater på Branderburger Tor i Berlin. Tysse som har to OL-sølv fra Sydey og Bejing deltar i sitt siste VM på søndag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

BERLIN (Dagbladet.no):  I 1980, bare 13 og et halt år gammel, tok Kjersti Tysse-Plätzer sin første kongepokal. Siden har det gått i ett, bokstavelig talt.

Det har blitt to OL-sølv og en hel haug med internasjonale topplasseringer.

Søndag går hun sitt siste mesterskap, 20 kilometeren i Berlin-VM.

Og hun ikke vinne for å føle at det var lurt å satse videre selv etter at hun var klar for å legge opp etter sølvet i Beijing sist sommer.

- Det skal bli veldig tøft å vinne. Russerne er, som alltid, gode når det er mesterskap. De kommer vel til å legg ut i et vannvittig tempo som de bruker. Dem om det. Jeg skal gå mitt eget løp, men fort skal jeg gå, sier Kjersti Tysse-Plätzer i en eim av pølser og øl foran konkurransearenaen ved Brandenburger Tor.

- Sesongen har allerede vært en suksess, uavhengig av hvordan det går her. Det viste seg å være riktig å fortsette dette ene året etter Beijing. Vi har oppnådd gode resultater, og viktigst av alt - hatt det moro, sier Kjersti til Dagbladet.

Hun har vunnet alle løpene hun har stilt opp i denne sesongen. Med et unntak - da var hun syk.

Kjersti Tysse-Plätzer er blitt et ikon for kvinnelig gangsport. Alltid blid, positiv og venner med alle. Hun er populær i miljøet. Så populær at alle ønsker henne seieren, om de ikke kan vinne selv.

- Jeg merker at det er veldig mange som kommer bort til meg og ønsker meg lykke til. Det varmer, sier Kjersti.