3- 0 intet nederlag

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Takk for sist. Velkommen til fotball-VM og nok en serie uavhengige ekspertkommentarer her i Dagbladet.Som under Nagano-OL o.a. vil Deres ydmyke, uavhengige ekspert også denne gang stille sine oseaner av kunnskap og språklig spisskompetanse i lesernes tjeneste. Ufravikelige krav til analytisk klarsyn, kritisk distanse og upartiskhet vil bli forfulgt med nådeløs konsekvens. Føleri og billig sjåvinisme vil som tidligere bli overlatt utlendinger å velte seg i, slik de har for vane.

Og skulle en bestukket dommer, EU-linjemenn, El Niño, norskfiendtlige gresstuster og maksimal uflaks sammen eller hver for seg påføre Drillos et urettferdig tap i løpet av turneringen, vær da trygg på at skandalen ikke vil bli fortiet eller bortforklart i denne spalte.

  • Litt om forberedelsene: Jeg er på det nærmeste restituert etter å ha gitt alt under Nagano-OL. Min trofaste hjelper, vintage-PC'en Sjåvi-9, har fått vinteridrettsminnet utvidet med 64 kilobytes fotball, og har på eget initiativ lagt inn «På tokt med Norges landslag» (1951) og «Helt bak mål» (E. Thorstvedt, 1997) på harddisken. De siste dagene har vi terpet ingress, semikolon og overraskende metaforer uten publikum eller helikoptere til stede, og føler oss rimelig godt forberedt. Enn videre er støtteapparatet utvidet med den brasilianske lymfeparakitten Zofa, en kløpper til å plystre de første taktene av «One note samba», samt den innleide nakkemassøsen Avalancha dos Santos. Egentlig heter hun Alfhild Sandnes, men tok kunstnernavn etter å ha gjennomført kurset «samba, litt trenet» på Røtvolds danseskole under studiedagene i Oslo ca 1958.
  • Vi er et godt lite team, og her er Sjåvi-9s analyse foran kveldens kamp mot Marokko: «VM er VM, og da er selv en knepen 3-0-seier ikke et nederlag.»

Standard er satt. På gjensyn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer