OMKOM BRÅTT: Rob Goris omkom etter et hjerteinfarkt i natt. Foto: AFP PHOTO/BELGA/ KRISTOF VAN ACCOM
OMKOM BRÅTT: Rob Goris omkom etter et hjerteinfarkt i natt. Foto: AFP PHOTO/BELGA/ KRISTOF VAN ACCOMVis mer

30 år gammel syklist omkom etter hjerteinfarkt i natt

Tour de France-feltet sjokkert over dødsfallet til Rob Goris.

(Dagbladet): Tour de France-feltet våknet opp til en utrolig trist nyhet i dag tidlig.

Den 30 år gamle syklisten Rob Goris omkom i natt på hotellrommet sitt i startbyen til dagens etappe, Rouen. Ifølge Cycling News var det et hjerteinfarkt som tok livet av Goris.

Han deltok ikke selv i Tour de France, men var med i et belgisk tv-program som gjest under gårsdagens etappe. Flere Tour de France-profiler har uttrykt sin sorg over Goris' bortgang i dag.

- En trist dag for sykling. Den gode syklisten og kollegaen min Rob Goris gikk bort i natt. RIP, skriver Andre Greipel på Twitter.

- Veldig trist over å høre at Rob Goris gikk bort i natt. Fra ishockey til toppsyklist - en skikkelig fin fyr. RIP Rob, du vil bli savnet, skriver Robbie McEwen.

- RIP Rob Goris. Jeg møtte ham på Tyrkia Rundt i fjor. Utrolig snill fyr. Kommer til å savne deg kompis, skriver Brett Lancaster.

Goris begynte sin idrettskarriere som ishockeyspiller, men byttet idrett til sykling i 2009. Han kjørte for kontinentallaget Team Palmans-Cras i 2010 og vant et ritt i det Belgiske mesterskapet samme år. I 2011 fikk han kontrakt med Accent Jobs.