Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

30 kamper karantene

Indiana Pacers må greie seg uten stjernen Ron Artest i 30 kamper etter det skandaløse masseslagsmålet lørdag.

Ifølge tv-stasjonen WDIV-TV har NBA besluttet å utestenge Artest i 30 kamper. Lagkameratene Jermaine O'Neal og Stephen Jackson fikk 20 kamper hver. Detroit Pistons-spilleren Ben Wallace, som utløste bråket, slipper med fem kamper.

Artest, O'Neal og Jackson klatret alle opp på tribunen og slo ned tilskuere etter at de ble bombardert med drikkekrus, flasker og stoler. Avslutningen av kampen fredag var en av de største skandalene i NBAs historie.

Uhørt skandale

Det startet da Wallace brutalt dyttet Artest som reaksjon på hardhendt behandling under kurven. Det utløste et masseslagsmål der spillere og reserver på begge lag involverte seg.

Det var i seg selv ikke så uvanlig, men det som fulgte gjorde det til en uhørt skandale. Publikum nøyde seg ikke med å rope skjellsord, men lot drikkevarer og stoler regne over gjestene.

Suspendert

Artest hadde demonstrativt lagt seg ned på tidtakernes bord ved siden av banen. Da han fikk både vått og tørt i fanget, stormet han opp på tribunen og banket løs på alle som kom i hans vei. O'Neal og Jackson fulgte etter.

Alle de involverte ble suspendert på ubestemt tid. Det ventes at NBA vil bekrefte de endelige straffenes lengde seinere.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media