- 30 poeng gir ny kontrakt

ULLEVAAL: (Dagbladet): Lyn - Sogndal 1-1. Sogndal har bare tapt én av de siste seks seriekampene. Likevel er Håvard Flo (31) og lagkameratene mest opptatt av å berge plassen.

- Tar vi tretti poeng tror jeg vi er sikre, men lagene i bånn ser ut til å ha stoppa opp, så jeg ser ikke bort ifra at det kan holde med 26, sier Flo til Dagbladet.

Etter poengdeling mot Lyn er Sogndal allerede oppe i 18 poeng. Det betyr at Tippeliga-kontrakten kan være sikret allerede tidlig på høsten.

- Vi ser ikke oppover tabellen av den grunn, men jeg tror nok vi har overrasket en del folk rundt i landet denne sesongen, sier Flo.

Verken han eller lagkameratene spilte opp mot sitt beste i gårsdagens batalje, men laget klarte likevel å karre til seg poeng. Flo mener sogndølene spiller på et større register enn tidligere.

- Vi er ikke så lette å lese som Sogndal har hatt for vane å være. I tillegg har vi en fin blanding av rutine og talent, sier Flo.

Et av de største talentene, Rune Bolseth, var mannen bak Sogndals ledermål. Etter selv å ha blitt lagt i bakken gikk han iskaldt frem og plassert ballen via stolpen og i mål bak Thomas André Ødegaard. Lyn fikk sin fortjente utlikning ved Helgi Sigurdsson etter at banens beste, Johann Gudmundsson, hadde snurret rundt med Asle Hillestad på kanten.

- Det var min beste kamp i Lyn-trøya. Det var gøy å bli kåret til banens beste, for det viser at man har supporterne i ryggen. Bare scoringen manglet for meg i dag, sier Gudmundsson, som med litt større trykk i skuddfoten kunne puttet både en og to ganger etter fine løp og avdriblinger på kanten.