- 30 prosent sjanse for norsk EM-deltakelse

Det grundige nettstedet football-rankings.com har regnet på alle nasjonenes sjanse til å komme til fotball-EM. Det ser ikke lyst ut for Norge.

JAGER EM-PLASS: Martin Ødegaard og landslaget i fotball trener før kampene mot Spania og Romania
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
JAGER EM-PLASS: Martin Ødegaard og landslaget i fotball trener før kampene mot Spania og Romania Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

10,3 prosent sjanse er alt Lars Lagerbäcks lag levnes for å ta seg forbi Sverige og Romania og sikre 2.-plass i kvalifiseringen. Tar man med ekstrasjansen gjennom nasjonsligaomspill, øker sjansene til 30,3 prosent for norsk deltakelse i sluttspillet.

Egil «Drillo» Olsen likte i sin tid å anslå prosentsjanse for norsk suksess i kamper og kvalifiseringer. Folkene bak football-rankings har gjort det til en vitenskap, men tallene de har kommet til gir liten grunn til å juble.

Ifølge football-rankings er det 99,98 prosent sikkert at lørdagens motstander Spania kvalifiserer seg til EM med topp to-plassering i gruppe F. Sverige får 67,0 prosent sjanse til å slå følge, Romania 22,7 og Norge altså 10,3.

Bakgrunnen for tallene er 10.000 simuleringer for hvert lag av utfallet av gjenstående kamper, vektet etter tidligere resultater.

Serbia for sterk?

Det har lenge vært klart at Norges beste sjanse til EM-deltakelse trolig er gjennom ekstrasjansen laget er garantert som gruppevinner i fjorårets nasjonsliga. Imidlertid er det nesten sikkert at Serbia blir motstander i semifinalen, og ifølge football-rankings vil gjestene fra Balkan være stor favoritt i den kampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer