Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

30 vil hjelpe Bjørn Dæhlie

GARDERMOEN (Dagbladet): Bjørn Dæhlie ringes ned av håpefulle som ønsker seg jobben som skikongens nye altmuligmann. Rådgiver Rolf Nereng får daglig telefoner fra jobbsøkere i stand til det meste - unntatt det viktigste: Gjøre Bjørn Dæhlie frisk før VM.

Sjukdommen må Bjørn Dæhlie hamle opp med sjøl. Han trenger nå mer til medisinske mirakelmenn enn supersekretærer. I går holdt han pressehoff om den såre halsen som har ødelagt VM-forberedelsene. Neste fredag går tremila i VM. I går var Bjørn for sjuk til å gå skirenn.

- Hadde tremila gått i dag, kunne jeg ikke startet, sier han.

Derfor holder han seg innendørs hjemme hos Vilde og sønnene Sander og Sivert helt til han føler seg klar for å blåse ut gørra på ei intervalløkt før han drar til Ramsau. Det er alt han trenger.

- Jeg er avhengig av en intervalltrening for å gå fort på fredag, sier han.

Isoleres?

- Jeg er litt rastløs, sier Bjørn om passiviteten og innelivet.

Han får underholde seg med å vurdere jobbsøkere. Å arbeide for Bjørn Dæhlie er tydeligvis drømmejobben for flere enn Bjørn sjøl hadde drømt om. Han har aldri søkt etter ny medarbeider, men nevnte så vidt planene om å tilknytte seg en ekstra hverdagshjelper i en sjølskrevet artikkel i Dagsavisen før NM på ski for tre uker siden. Siden har Rolf Nerengs telefon gått varm.

- Jeg har fått rundt 20 henvendelser, sier Nereng.

I tillegg har et titall søknader tikket inn på Bjørns egen faksmaskin hjemme på Nannestad.

Søk i dag

- Mange bra folk har kontaktet oss. Fortrinnsvis folk med idrettsbakgrunn, men ikke nødvendigvis ski, sier Nereng.

I takt med Bjørns voksende utenomsportslige virksomhet har Nerengs arbeidsbyrde økt så mye at Dæhlie-stallen må utvides. Bjørn trenger en mann eller kvinne som kan kunsten å koordinere en stram tidsplan der business må tilpasses det aller viktigste - treninga. Egentlig skulle ansettelsen skje før VM, men på grunn av pågangen fra interesserte og den korte tida før avreise Ramsau, har Bjørn utsatt beslutningen.

- Vi bestemmer oss i begynnelsen av mars like etter VM, opplyser Nereng.

Fristes du av å jobbe nært sammen med tidenes olympier? Og skaffe deg kontakter i Norges maktelite? Du har ennå sjansen.

Bare husk å skrive «God bedring» i søknaden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media