30 vil hjelpe Bjørn Dæhlie

GARDERMOEN (Dagbladet): Bjørn Dæhlie ringes ned av håpefulle som ønsker seg jobben som skikongens nye altmuligmann. Rådgiver Rolf Nereng får daglig telefoner fra jobbsøkere i stand til det meste - unntatt det viktigste: Gjøre Bjørn Dæhlie frisk før VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sjukdommen må Bjørn Dæhlie hamle opp med sjøl. Han trenger nå mer til medisinske mirakelmenn enn supersekretærer. I går holdt han pressehoff om den såre halsen som har ødelagt VM-forberedelsene. Neste fredag går tremila i VM. I går var Bjørn for sjuk til å gå skirenn.

- Hadde tremila gått i dag, kunne jeg ikke startet, sier han.

Derfor holder han seg innendørs hjemme hos Vilde og sønnene Sander og Sivert helt til han føler seg klar for å blåse ut gørra på ei intervalløkt før han drar til Ramsau. Det er alt han trenger.

- Jeg er avhengig av en intervalltrening for å gå fort på fredag, sier han.

Isoleres?

- Jeg er litt rastløs, sier Bjørn om passiviteten og innelivet.

Han får underholde seg med å vurdere jobbsøkere. Å arbeide for Bjørn Dæhlie er tydeligvis drømmejobben for flere enn Bjørn sjøl hadde drømt om. Han har aldri søkt etter ny medarbeider, men nevnte så vidt planene om å tilknytte seg en ekstra hverdagshjelper i en sjølskrevet artikkel i Dagsavisen før NM på ski for tre uker siden. Siden har Rolf Nerengs telefon gått varm.

- Jeg har fått rundt 20 henvendelser, sier Nereng.

I tillegg har et titall søknader tikket inn på Bjørns egen faksmaskin hjemme på Nannestad.

Søk i dag

- Mange bra folk har kontaktet oss. Fortrinnsvis folk med idrettsbakgrunn, men ikke nødvendigvis ski, sier Nereng.

I takt med Bjørns voksende utenomsportslige virksomhet har Nerengs arbeidsbyrde økt så mye at Dæhlie-stallen må utvides. Bjørn trenger en mann eller kvinne som kan kunsten å koordinere en stram tidsplan der business må tilpasses det aller viktigste - treninga. Egentlig skulle ansettelsen skje før VM, men på grunn av pågangen fra interesserte og den korte tida før avreise Ramsau, har Bjørn utsatt beslutningen.

- Vi bestemmer oss i begynnelsen av mars like etter VM, opplyser Nereng.

Fristes du av å jobbe nært sammen med tidenes olympier? Og skaffe deg kontakter i Norges maktelite? Du har ennå sjansen.

Bare husk å skrive «God bedring» i søknaden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer