Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

31 spillere utestengt etter fotballbråk

Se skandalevideoen fra amerikansk fotball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Lørdag kveld barket spillere fra Miami Hurricanes og Florida International sammen i et masseslagsmål under en universitetskamp i amerikansk fotball. Denne saken får store følger for de mest involverte.

Etter å ha gått gjennom saken har de to skolene til sammen suspendert 31 spillere - 13 fra Hurricanes og 18 fra FIU, skriver ESPN.

Miami-spillerne, bortsett fra Anthony Reddick, må stå over neste kamp. Reddick er utestengt på ubestemt tid. FIU straffer sine gutter mye tøffere. Marshall McDuffie Jr. og Chris Smith kastes ut av laget, mens 16 andre er utestengt fra fotballen på ubestemt tid, melder nyhetsbyrået AP.

- Dette er pinlig. Det er forkastelig. Det er helt utrolig. Jeg har gått tom for ord, sier Florida-trener Don Strock.

- Jeg har ikke mange dårlige dager. Men dette er en dårlig dag. Og gårsdagen var en dårlig dag, sa Miami-trener Larry Coker søndag morgen.

- Må støtte hverandre

Andreårsstudenten Anthony Reddick er utestengt på ubestemt tid. De andre Miami-spillerne vil i tillegg til suspensjonen bli ilagt andre straffer, inkludert samfunnsstraff.

- Disse utestengelsene sender en utvetydig beskjed om at oppførsel om dette ikke vil bli tolerert, sier Atlantic Coast Conference-sjef John Swofford til Miami Herald.

UTE AV KONTROLL: Spillerne fra Florida og Miami slo løs på hverandre før slagsmålet ble stoppet. Foto: AP
UTE AV KONTROLL: Spillerne fra Florida og Miami slo løs på hverandre før slagsmålet ble stoppet. Foto: AP Vis mer

Både før og under kampen ble var det opphetede diskusjoner mellom spillere. Men det var seinere i oppgjøret det utartet seg.

Miami-spilleren James Bryant pekte mot Flordia-benken og bukket mot publikum etter å ha scoret touchdown. Like etterpå dro Chris Smith Miami-spilleren Matt Perrelli i bakken og slo ham.

Marshall McDuffie Jr. sparket Perrelli i hjelmen og flere spillere løp til og hoppet inn i slagsmålet. Det ble etter hvert tomt på innbytterbenkene, og spillerne sparket og slo hverandre.

- Du er nødt til å støtte hverandre. Du kan ikke bare stå og se på, sier Miami-quarterback Kyle Wright.

Reddick løp på tvers av banen, med hjelmen løftet over hodet, og slo den i Mitchell. Derfor ble han straffet hardere enn de andre spillerne.

- Forkastelig, sier trener Cocker om skandalekampen, som endte med 35-0-seier til Miami.

31 UTESTENGT: Hele 31 spillere må nå stå over neste kamp. Her slår Chris Smith etter Miamis Matt Perrelli.
PASSET PÅ: Politiet måtte passe på at tilskuerne ikke løp inn på banen for å delta.
STOPPET: Denne rasende tilskueren var på vei inn på banen.
KAOTISK: Legg merke til mannen på krykker, som heller ikke klarer å holde seg unna.