3,2 mill. for 90 minutter

Diego Maradona (40) er lovet 3,2 millioner kroner for én treningskamp for den skotske klubben Dundee. Det gir en inntekt på 35500 kroner minuttet. Eller 592 kroner pr. sekund...

At kampen i tillegg er mot Napoli, som Maradona førte til to italienske seriegull, gjør rammen og interessen rundt drømmecomebacket ekstra spesiell.

Maradona har vært på avrusning for sine kokainproblemer på Cuba det siste året, og hans helsesituasjon innbyr neppe til å spille alle 90 minuttene. I så fall blir fortjenesten pr. minutt og sekund enda mer utrolig...

Med salg av TV-rettigheter vil Dundee trolig gå med overskudd på kampen på tross av det solide Maradona-honoraret.

Vennetreff

Trolig er det ikke pengene som først og fremst har fått Maradona til å si ja til denne kampen. Han har lenge ytret ønske om å spille sammen med sin gode fotballvenn Claudio Caniggia igjen - som tidligere i høst skrev under for den skotske klubben, og har gjort stor suksess.

Maradona og Caniggia var det store radarparet da Argentina spilte seg fram til VM-finaleni 1990, som Tyskland vantetter straffemål av Andreas Brehme.

Caniggia måtte stå over VM-finalen på grunn av en meningsløs hands i semifinalen.

Folkets favoritt

Dundee håper å finne en passende dato til vennskapskampen i løpet av noen dager. Kampen vil uansett bli spilt på Dundees hjemmebane Dens Park.

Dundee-backen Giorgi Nemsadze gleder seg trolig like mye som alle fotballfans. Til nyhetsbyrået PA sier han:

- Jeg ser veldig fram til å spille sammen med en legende.

På en FIFA-tilstelning i desember ble Maradona hedret med tittelen Århundrets fotballspiller - etter at verdens befolkning via Internett kunne stemme fram sin favoritt.

PS! Maradona har også planer om å tiltre som manager for den argentinske 1. divisjonsklubben Almagro.