33 serveess var ikke nok mot Federer

Klar for Basel-finale.

FINALEKLAR: Roger Federer vant mot storserveren Ivo Karlovic i Basel. Foto: EPA/GEORGIOS KEFALAS
FINALEKLAR: Roger Federer vant mot storserveren Ivo Karlovic i Basel. Foto: EPA/GEORGIOS KEFALASVis mer

Roger Federer sto imot 33 serveess fra Ivo Karlovic og tok seg til finale i det sveitsiske innendørsmesterskapet i tennis for niende gang på rad.

Hjemmefavoritten vant 7-6 (7-3), 3-6, 6-3 i semifinalen og skal spille finale i St. Jakobshalle for 11. gang. Det var der han i sin tid fikk sin første smak på topptennis som ballgutt.

Finaleplassen satt langt inne mot storservende Karlovic. Først i det avgjørende settets 3. game fikk Federer servebruddet han trengte. Federer la press på kroaten med sterke returer, og på gameball for Federer dobbeltfeilet Karlovic til jubel fra 9000 hjemmetilhengere.

Federer omsatte bruddet i settseier og kunne juble for sin 12. seier på 13 forsøk mot Karlovic.

- Jeg er lettet. Han har aldri servet så godt mot meg. Jeg er svært imponert over servene hans, sa Federer, som gleder seg over sin sterke hjemmestatistikk.

- Det er utrolig hvor mye suksess jeg har hatt i denne turneringen. Jeg er glad for dagens seier og håper på en ny god kamp i finalen. Jeg følte virkelig publikums støtte i dag, sa han.

Federer er klar for finale mot den belgiske outsideren David Goffin, som slo tenåringen og sensasjonsmannen Borna Coric i sin semifinale. Kroatiske Coric slo Rafael Nadal i kvartfinalen.

33-årige Federer spiller søndag for sin sjette tittel i Basel.

(NTB)