33 trenere på 18 år

NADDERUD (Dagbladet): Stabæks nye trener Gaute Larsen har mye å leve opp til. Jan Åge Fjørtoft (34) rangerer nemlig Anders Linderoth som en av sine beste trenere i karrieren. Spissveteranen har overlevd 33 trenere siden seniordebuten i 1983.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I den grad det går an å sjefe over Jan Åge Fjørtoft, har lista over sjefer ballet kraftig på seg siden Hødd-trener Hans Gisle Holstad dyttet 16-åringen innpå som innbytter i treningskampen mot Skreia på Gjøvik i 1983 (Fjørtoft scoret og Hødd vant 4- 0). Fra trenere i Hødd, Ham-Kam, Lillestrøm, Rapid Wien, Swindon, Middlesbrough, Barnsley og Eintracht Frankfurt og nå Stabæk har Fjørtoft tatt imot ordre:

- Og Anders Linderoth er en av de beste trenerne jeg har hatt, sier Jan Åge Fjørtoft (34) til Dagbladet.

Som også vet en hel del om dårlige trenere.

- Jeg vet litt av hvert om hva en trener bør kunne. Det er nok på tross av mange av de trenerne jeg har hatt. I Norge har de vært dyktige, men som proff har jeg sett mye rart, sier Fjørtoft.

Rørende farvel

I går stakk Anders Linderoth innom Stabæk-garderoben på Nadderud for siste gang. Han tok personlig farvel med spillerne - en etter en.

- En rørende stund, sier Fjørtoft.

Han har bare godt å si om 51-åringen som ga seg som følge av slitasje søndag.

- Jeg har skrevet ned alle øvelsene han har hatt på trening, sier Fjørtoft, som til høsten begynner på C-trenerkurs sjøl for som han sier «bedre å forstå teorien».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer