34 år gammel lyktes endelig Zlatan: Avgjorde mot Chelsea

Scoret i sin andre strake sluttspillskamp for første gang.

• Chelsea - Paris Saint-Germain 1-2. Bortelaget er videre til kvartfinalen i Champions League med 4-2-seier sammenlagt.

(Dagbladet): Før kveldens forventede Champions League-drama mot Chelsea, hadde Zlatan Ibrahimovic aldri scoret i to sluttspillskamper på rad.

Etter målet hjemme i Paris for tre uker siden, brøt imidlertid svensken en av hans få skjemmende statistikker 67 minutter ut i oppgjøret på Stamford Bridge.

Med en kontant berøring fra kloss hold avsluttet Ibrahimovic et praktangrep fra Paris Saint-Germain regissert av Thiago Motta og Angel Di Maria til 2-1. I sekundene som fulgte feiret 34-åringen med visshet om at kvartfinaleplassen i praksis allerede var sikret.

- Det kjentes bra ut. Vi gjorde en god kamp. Hvis det fortsetter sånn som dette, skal jeg ikke klage, sier Ibrahimovic til Viasat.

Intenst rivaleri Det var tredje sesong på rad Chelsea og PSG møttes i Champions League-sluttspillet. I 2013/2014 var engelskmennene best, mens det i fjor var Frankrikes stolthet som vippet avansementet i sitt favør.

De mange prestisjefylte kampene ga kveldens 8-delsfinale en ekstra dimensjon. Lagene hadde selv erfart hverandres styrker og svakheter på nært hold mange ganger før, noe begge ønsket å utnytte.

Etter 2-1-seieren på Parc des Princes i det første oppgjøret var gjestene favoritter. Etter bare 16 minutter viste også Adrien Rabiot hvorfor, da han kriget ballen i mål etter en strøken pasning fra en opplagt Ibrahimovic.

- Vi skal bare fortsette å kjempe og utvikle oss. Dette prosjektet startet for tre og et halvt år siden. Vi lærer fremdeles. Det gjelder meg også, på alle måter, sier Ibrahimovic.

- En vanlig dag på jobben Svensken har fått kritikk for å ikke prestere spesielt bra mot engelske lag, uten at det gjorde noe med gleden over å score mot Chelsea i dag.

- Jeg har scoret mot engelske lag før.

- Så det var bare en vanlig dag på jobben?

- Ja, bare en vanlig dag på jobben, sier Zlatan lurt.

Chelsea svarte På 1-1 visste samtidig Chelsea at de bare trengte to mål for å få ekstraomganger. Det var ikke minst Diego Costa klar over. Allerede før halvtimen var spilt forsterket han håpet om avansement med en utligning etter en nydelig enkeltmannsprestasjon.

- Det er meget bra gjort. Han er under press der, sa Viasat-ekspert Rune Bratseth og fikk støtte av kollega Morten Langli.

TOK LEDELSEN: Zlatan Ibrahimovic assisterte Adrien Rabiot da PSG satte inn 1-0 tidlig i første omgang. Foto: Scanpix
TOK LEDELSEN: Zlatan Ibrahimovic assisterte Adrien Rabiot da PSG satte inn 1-0 tidlig i første omgang. Foto: Scanpix Vis mer

- Costa er tilbake på akkurat det samme høye nivået han var på forrige sesong. Fintene og touchet sitter i de avgjørende situasjonene. Da er han farlig.

Ble skadet For Costa var et konstant uromoment for PSG-forsvaret, men etter 60 minutter måtte den brasiliansk-fødte spanjolen forlate banen med skade.

Det ble skjebnesvangert for Guus Hiddinks blåkledde menn, som ikke klarte opprettholde nivået da både den fremste signalspilleren i presset, det beste oppspillspunktet og den giftigste målscoreren forsvant ut.

- Jeg tror PSG-spillerne forsto at oppgaven var enklere med Diego Costa ute, med trusselen ute, kommenterte Viasats Roar Stokke.

SCORET: Diego Costa var et konstant uromoment mot PSG - helt til han ble skadet. Foto: Scanpix
SCORET: Diego Costa var et konstant uromoment mot PSG - helt til han ble skadet. Foto: Scanpix Vis mer