34 fotballkeepere fikk kreft. Nå blir Obama bedt om å se nærmere på hvorfor

Antyder kobling til kunstgress.

OMSTRIDT KUNSTGRESS: To senatorer i USA har bedt administrasjonen til president Barack Obama se nærmere på bruken av kunstgress etter at flere hevder det kan være skadelig. Foto: NTB Scanpix / Samfoto
Foto: © Sindre Ellingsen / Samfoto
OMSTRIDT KUNSTGRESS: To senatorer i USA har bedt administrasjonen til president Barack Obama se nærmere på bruken av kunstgress etter at flere hevder det kan være skadelig. Foto: NTB Scanpix / Samfoto Foto: © Sindre Ellingsen / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bruken av kunstgressbaner er blitt en snakkis i England etter påstander om at 18-åringen Lewis Maguire ble kreftsyk som følge av gummikulene som benyttes som banedekke.

Men også i USA er det blitt en diskusjon.

Amerikanske myndigheter uttalte i forrige uke at de skal se nærmere på om det er noen sammenheng mellom kreft og gummikulene, skriver nyhetsbyrået Reuters.

- Skadelig To senatorer - Richard Blumenthal og Bill Nelson - har henvendt seg til Obama-administrasjonen i håp om å få mer klarhet rundt temaet.

- Dessverre viser nyere rapporter at underlaget kan føre til helseskader som kreft, skrev senatorene.

Ifølge nyhetsbyrået har universitetet i Washington funnet 153 krefttilfeller med utøvere som har tilbrakt mye tid på kunstgress.

- Jeg er glad for at vi retter fokus mot dette, der millioner av barn leker, sier Elliot Kaye i miljøbevegelsen CPSC.

38 kreftsyke, 34 keepere For halvannet år siden slo fotballtreneren Amy Griffin fra USA alarm og viste til flere tilfeller hun mente var mistenkelige. Hun presenterte en liste til NBC på 38 spillere, der 34 av dem var keepere, som hadde fått påvist kreft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer