35 år gamle Helstad ble Lillestrøms helt

Snudde kampen på to minutter mot Start.

• Lillestrøm-Start 3-2 (1-2)

På de siste sju oppgjørene mellom Lillestrøm og Start hadde det blitt scoret hele 27 mål. Det er nesten fire mål per kamp, og dagens kamp på Åråsen ble intet målfestunntak.

Målfest
For da dommer Anders Johansen blåste av etter 90 spilte minutter var det scoret fem antall mål, tre av dem før pause. Og det var hjemmelaget som kunne juble høyest, for med scoringer signert av Palmi Rafn Palmason, Petter Vaagan Moen og Thorstein Helstad, var det Lillestrøm som hadde scoret flest.

- Vi har fått i gang spillet, og det er avgjørende. Vi er der vi håpet å være, og nå har vi et godt utgangspunkt for resten, sier Lillestrøm-trener Magnus Haglund til C More etter kampslutt.

Helstad helt
35 år gamle Helstad ble den store helten for Lillestrøm, for i løpet av to minutter skaffet han både straffespark og scoring til Lillestrøm. Dermed hadde det intet å si at både Alejandro Castro og Matthias Vilhjalmsson hadde sendt Kristiansand-laget opp i ledelsen i førsteomgang.

- Kroppen føles bra, og vi spiller en fotball som passer meg. Da er det veldig godt å få uttelling etter et par misbrukte sjanser, sa spissen til C More etter kampslutt.

Dermed forhindret Helstad og Lillestrøm at Start kunne juble for sine første poeng på Åråsen siden 18.08.1994. Det er 6827 dager siden, og den gang endte det 2-2.

Kaptein Kippe skadet
Men Lillestrøm havnet tidlig i trøbbel, for allerede etter 18 minutter måtte Lillestrøm-kaptein Frode Kippe gi seg med en smell. Inn kom Marius Høibråten, som straks ble satt på prøve av Start-spillerne.

To mål på tre minutter
Kun tre minutter senere rullet Start fint opp på sin venstreside. Espen Børufsen kom til innlegg, ballen gikk gjennom hele feltet og endte opp hos Alejandro Castro. Spissen fra Costa Rica fikk der en enkel oppgave med å score sitt tredje mål for sesongen.

Men Lillestrøm slo umiddelbart tilbake. Johan Andersson fikk kranglet med seg ballen innenfor Starts 16-meter, kanskje noe uregelmessig, og Lillestrøms nummer sju la ballen fint igjen til Palmi Rafn Palmason. Upresset kunne islendingen ta seg god tid til å sikte og skyte, og Håkon Opdal kunne lite gjøre med skuddet.

- Jeg synes han (Andersson) drar med seg både ball og mann, og det burde blitt blåst. Jeg synes dommeren har dømt mot oss hele førsteomgang, sa Start-kaptein Espen Hoff til C More i pausen.

Men dommeren unnlot å bruke fløyta, og dermed sto det 1-1 etter to scoringer i løpet av tre minutter på Åråsen.

Scoring mot spillets gang
Fram til pause var det hjemmelaget som var best, og 35 år gamle Helstad var nære ved scoring flere anledninger. Men selv om det var Lillestrøm som presset på for scoring, var det Start som skulle få uttelling fire minutter før pause.

Espen Hoff fosset framover med ballen, spilte ut til sin venstre der Matthias Vilhjalmsson befant seg. Han vendte kjapt innover i banen, og skjøt i nærmeste. Kenneth Udjus strakk seg så lang han var i Lillestrøm-buret, men skuddet fant hjørnet og gikk inn.

Snudde på to minutter
I andre omgang gikk Lillestrøm ut i angrep fra start, og før det er gått 10 minutter befant Helstad seg alene med keeper Opdal. Keeperen klarte ikke å unngå og felle spissen idet Helstad prøvde å runde sin gamle lagkamerat. Dommer Johansen pekte på straffemerket, og Lillestrøms nummer 10 ekspederte straffen sikkert i mål.

Kun minuttet etter Vaagan Moens straffescoring, var Lillestrøm igjen frampå. Thorstein Helstad gikk på løp i bakrom og utfordret Bismark Acosta innenfor Starts 16-meter. Forsvareren gikk fem på Helstads skuddfinte, og den 35 år gamle Lillestrøm-spissen dunket ballen inn i nærmeste hjørne.

I løpet av to minutter hadde Lillestrøm scoret to mål, og snudd kampen til sin fordel. Det var ikke slutt på sjanser av den grunn, og det var også tendenser til å bli ampert. Starts Babacar Sarr ble sendt ut med to gule kort, og så ikke ut til å være fornøyd med det.

Verken av lagene presterte imidlertid å score flere mål mens kveldssolen gikk ned i Lillestrøm, og dermed endte det 3-2 til Lillestrøm over Start på Åråsen.

Lillestrøm har nå 10 poeng etter seks kamper. Start har åtte.

Følg Vålerenga-Aalesund i vårt fotballstudio fra klokken 18.00.

LEDET: Start var på vei mot sine første poeng siden 1994 på Åråsen, men tapte til slutt. Her feirer Vilhjalmsson, Castro og Hoff etter 2-1-scoringen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LEDET: Start var på vei mot sine første poeng siden 1994 på Åråsen, men tapte til slutt. Her feirer Vilhjalmsson, Castro og Hoff etter 2-1-scoringen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer