35 arrestert da FCK vant «slaget om København»

Brøndby-supporterne lagde bråk i Parken.

VANT BYDERBYET: Ståle Solbakkens FC København slo Brøndby i byderbyet i København. Det var imidlertid Brøndby-supporterne som stjal showet - med negativt fortegn - da de laget bråk på tribunen.  Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix
VANT BYDERBYET: Ståle Solbakkens FC København slo Brøndby i byderbyet i København. Det var imidlertid Brøndby-supporterne som stjal showet - med negativt fortegn - da de laget bråk på tribunen. Foto: Jens Nørgaard Larsen / ScanpixVis mer

|||Brøndby-tilhengerne blamerte seg med dårlig oppførsel da de så sitt lag tape lokaloppgjøret mot FC København søndag.

Ståle Solbakkens menn vant storkampen i Parken takket være to scoringer av César Santin, det første på et omstridt straffespark i åpningsminuttene. Christian Bolaños begynner virkelig å bli varm i FCK-trøya og herjet med gjestene i Parken.

- Jeg kunne merke at spillerne var slitne etter mesterligakampen mot Rubin Kazan. Vi spilte godt i en halv time, men resten av kampen er jeg ikke tilfreds med, sa Solbakken, som varsler at han vil rotere på laget framover.

- Det blir en balansegang, men jeg vil bytte mer på laget enn jeg har gjort hittil.

Selv om laget deres var nest best, var det Brøndby-tilhengerne som stjal mest oppmerksomhet søndag. Etter ti minutter haglet det med bengalske lys rundt FCK-keeper Johan Wiland. Et banner som ble rullet ut gjorde det helt klart at hendelsen var planlagt på forhånd.

Politiet grep inn, og det gikk temmelig hardt for seg på gjestenes tribuneseksjoner. 35 personer ble pågrepet i forbindelse med kampen.

Brøndby har fra før fått mange advarsler om at tilhengernes dårlige oppførsel kan få konsekvenser for klubben, og nå snakkes det om at det kan bli aktuelt med poengstraff.

FC København topper tabellen fire poeng foran Midtjylland og åtte foran Brøndby.

Espen Ruud og Atle Roar Håland i OB gikk på en ny smell med 1-3 i Silkeborg og er ytterligere fire poeng bak på fjerdeplass.

Jarl André Storbæk og Anders Østli i Sønderjyske måtte tåle 0-2-tap for Midtjylland.

(NTB)