3619 Solskjær-mål

Ole Gunnar Solskjær har scoret mest av alle. Men han er ikke den mest effektive spilleren i Sofaligaen.

At Ole Gunnar Solskjær topper scoringsstatistikken i Dagbladet.nos fotballspill Sofaligaen skyldes først og fremst at han er en av de spissene som er mest brukt. Han er på laget til 638 Sofaliga-managere, og har altså scoret over tre og et halvt tusen mål for lagene han har vært med på i løpet av de to første sesongene.

Bare Liverpool-duoen Milan Baros og El Hadji Diouf er mer brukt som spisser enn Solskjær. Den aller mest populære spilleren blant sofamanagerene er imidlertid Rio Ferdinand, som i øyeblikket er på 873 lag.

Wiltord mest effektiv

Solskjær topper altså ikke liste over de mest effektive spissene. Det gjør Arsenals Sylvain Wiltord, som har scoret 0,63 mål per kamp han har spilt. Nærmest følger Lomano Tresor Lua Lua med 0,60 mål per kamp. Solskjær kommer først på 12. plass med 0,51 mål per kamp.

Det er norsk også på toppen av lista over de med flest målpoeng - scorede mål og målgivende pasninger tilsammen: John Arne Riise har 2702 mål og 2404 målgivende pasninger - 5106 målpoeng. Juan Sebastian Veron følger på plassen bak med 4613, mens Solskjær på tredjeplass har 4405 målpoeng.

«Brann» best i ligaen

I går skrev Dagbladet.no om John Kaare Hoversholm som vant andre sesong i øverste divisjon med sitt Sunderland AFC. Imidlertid er det et annet lag lenger nede i systemet som har bedre resultater i forhold til sitt nivå.

Bjørn-Inge Mevold fra Fyllingsdalen i Bergen rykket nemlig opp fra fjerdedivisjon (divisjon D) med laget «SK Brann Forest». Statistikken var ikke annet enn imponerende: 13 strake seire og 57-0 i målforskjell.

Utvilsomt en oppmuntring for Bergens-fotballen i disse ellers så dystre tider. Kanskje Teitur bør ta en telefon til kollega Mevold for å få et par tips?

(Dagbladet.no)

POENGSJEF: John Arne Riise har høstet flest målpoeng av alle spillerne i Sofaligaen.