37 alkoholrelaterte hendelser på 39 dager

Gazza-julebord i Kettering?

(Dagbladet.no): Paul Gascoigne varte bare 39 dager som manager for nonleague-laget Kettering.

I dag forteller Kettering-styreformann Imraan Ladak til The Times at klubben hadde 37 grunner til å å sparke den tidligere England-stjernen.

Alle handler om rusmisbruk.

38-åringen skal ha vært sørpe full før og under kamper, og på spillerbussen til og fra. Ladak har talt opp 37 forskjellige hendelser som dukket opp på grunn av alkoholmisbruk.

Ringte spillere i fylla?

Og det bare i løpet av knappe seks uker.

- Jeg prøvde å hjelpe Paul i hans vanskelige periode. Men jeg lovet styret før jeg overtok klubben, at dersom Paul slo seg på flaska så ville jeg fjerne ham som manager, sier styreformannen.

I går fikk Gazza sparken, og Ladak beskylder ham for å sabotere klubben.

- Paul ringte flere spillere på førstelaget mens han var full i går kveld. Paul ba spillerne droppe treninga, sier styreformannen.

Gascoigne har selv skrevet ei bok om sine alkohol- og narkoproblemer, og avviser nesten alle påstander fra Ladak.

Bare en dobbel

- Jeg skal fortelle sannheten: Jeg hadde en dobbel brandy før kampen, men tidligere pleide det å være fire flasker whisky. Sånn er det ikke lenger. Jeg var fin. Og jeg tok et glass vin etter kampen, men det var bare en munnfull. 37 hendelser? Spør støtteeppertatet.

Ladak åpner for at Gazza kan komme tilbake til Kettering, men bare som supporter. Den tidligere Lazio-spilleren er rasende, og hevder han aldri fikk betalt for jobben.

Sinna millionær

Nå vil han kjøpe den vesle klubben.

- Jeg er millionær og sinna. Jeg elsker Kettering. Hvis det ikke var slik, ville jeg aldri ha spurt om å få 100 000 pund ut av banken for å kjøpe aksjer i klubben.

Gazza nekter å godta avskjedigelsen og møter opp når Kettering spiller mot Alfreton Town i kveld.

Han påstår han blir støttet av spillerne, fotballforbundet og spillerforeningen.

- Hvis fansen vil ha meg vekk, så løfter jeg hendene og går som en skikkelig mann. Ingen unnskyldninger, jeg stikker. Men på lagbussen i morgen blir det 18 spillere som støtter Paul Gascoigne, og ikke Imraaan Ladak, sier Gazza.

Gazza prøvde seg som spillende trener i Boston i 2004. Heller ikke det gikk så bra.

- For to år siden så ville jeg ha gitt opp. Men nå er jeg en mann, jeg er et geni og jeg vet hva som skjer på banen, sier han.

PS!
Gazza måtte tilbringe natt til i dag i arresten etter en blodig hendelse med en fotograf fra The Sun i går kveld. Slagsmålet skjedde i Liverpool, der Gascoigne skulle delta på et veldedig arrangement til inntekt for rusbehandling. 

PÅSTAND MOT PÅSTAND: Den tidligere Spurs- og Lazio-stjernen Paul Gascoigne mener han bare tok en dobbel brandy og en munnfull vin i Kettering. Styreformannen mener han stadig var full.
SLIK FEIRER GAZZA: Kettering scorer, og Paul Gascoigne sparker. 38-åringen endte opp med to seirer, to uavgjorte og to tap på 39 dager.