3,78 meter Lange

TROMSØ (Dagbladet): Rune (22) og Roger (29) er brødre i Lange baner. Til sammen 378 centimeter. Men det spørs om det er nok mot Molde i dagens tippekamp. På de to siste møtene med Molde har Tromsø sluppet inn 10 mål.

Brødrenes oppgaver i ettermiddag er like enkle å definere som de er vanskelige å utføre:

  • Rune skal lage mål.
  • Roger skal tette igjen bakover.

Men det er faktisk usikkert om storscorer Rune i det hele tatt kommer ut på Alfheim. Han er bekymret for et hovent kne foran storkampen.

- Jeg kolliderte kne mot kne med Frode Olsen i Stabæk-kampen, det gjør fortsatt fryktelig vondt. Jeg har problemer med å bøye foten. Først i dag blir det klart om jeg kan spille, jeg er ikke veldig optimistisk, sier han til Dagbladet.

Molde må helst vinne for å henge på Rosenborgs gulljakt, og Tromsø jager medaljer og trenger også helst tre poeng.

Tøff mot Lund

Storebror Roger skal stoppe Moldes toppscorer Andreas Lund. Lund har scoret bøttevis i det siste og er i landslagsform, ifølge Molde-treneren.

- Jeg gleder meg veldig, slår Roger sjølsikkert fast.

Han har aldri møtt Lund, men vet hva han står for.

- Han har visst scoret ti mål i de fire siste kampene. Han er stor, kraftig, utrolig målfarlig, sier Roger, som langt fra er noen lillegutt sjøl.

- Det blir ikke mange mål på Andreas Lund i dag?

- Jeg skal i hvert fall gjøre mitt, så får vi telle opp etterpå, sier midtstopperen.

Gode venner

Rune og Roger Lange står hverandre veldig nært både som brødre og fotballspillere. De har gjort karriere sammen i de yngre årsklasser og i klubber på seniornivå. Da Rune i vinter var på nippet til å skrive under for Coventry, var det selvsagt at Roger fulgte med til England som rådgiver, venn og bror.

- Det var første gang jeg møtte proffmiljøet, derfor var det godt å ha med en jeg kjenner godt, forklarer Rune.

Spissen synes det er kjempeartig at storebror også har spilt seg til en fast plass i TILs forsvar.

Proffagenter

- Han har vært mye plaget med skader, og i fjor ble han leid ut til et finsk lag. I år har han virkelig vist at han holder elitenivå som midtstopper, skryter lillebror.

En tredje bror, Ronny, er habil basketspiller i Tromsø.

I dag vil det kry av proffagenter på Alfheim, de finsikter både Tromsø- og Molde-spillere. Rune Lange er vant til proffmaset, og stresser ikke.

- Jeg trives suverent i Tromsø, og nå gjør laget det bra også. Stort bedre kan jeg ikke ha det som fotballspiller, fastslår han.

«Rune er lur, sterk i

dueller, snarrådig. Og en god lagspiller, motstanderen vet aldri om han sender en pasning, skyter eller dribler.»«Tøff duell-spiller, en kriger på banen, gir aldri opp, ydmyk. Men djevelsk glemsk og en håpløs rotekopp.»Roger om RuneRune om Roger

<B>LANGE, LANGE:</B> Midtstopper Roger (under) og spiss Rune blir nøkkelspillere mot Molde i dagens tippekamp på Alfheim.