Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

38 drept, over 700 skadde

Iran rammet av nye jordskjelv, dødstallene stiger raskt.

(Dagbladet.no): 38 mennesker er funnet døde og over 700 skadde er brakt til sykehus i morgentimene etter nye jordskjelv i Iran i natt. Dødstallene vil trolig stige raskt utover dagen. Statlig iransk tv og nyhetsbyrået IRNA har kommet med tallene over døde og skadde.

Hovedskjelvet ble målt til 5,1 på Richters skala klokka 01.05 lokal tid i Lorestan-provinsen vest i Iran. Industribyene Doroud og Boroujed har den tetteste befolkningen i skjelvområdet, men i disse byene er det foreløpig ikke meldt om døde eller større bygninger som har rast sammen.

Nærmere 40 landsbyer utover i regionen er også rammet av skjelvene, og mange av de omkomne kommer fra Silakhor-området. Mange murhus av enkel standard har rast sammen.

I nattemørket

Flere etterskjelv med opp til 6,0 grads styrke ble registrert klokka 04.47, og mange forlot hjemmene sine midt på natta. I byen Doroud var det tilløp til panikk i gatene da folk løp ut i nattemørket, melder nyhetsbyrået AP.

De fleste av de skadde som er registrert, er blitt truffet av murstein og løse gjenstander mens de sov. I store deler av skjelvområdet er all teleforbindelse brutt, og derfor regner myndighetene med at tallene på døde og skadde blir helt andre når redningsmannskapene kommer med sine rapporter.


Ett skjelv hver dag

Iran ligger på et ustabilt seismisk område, og i gjennomsnitt opplever landet over ett jordskjev om dagen.

Det såkalte episenteret for nattens skjelv ligger 340 kilometer sørvest for hovedstaden Teheran.

I februar i fjor ble 612 mennesker drept og 1.400 skadd i skjelv i byen Zarand i Sør-Iran. Dette skjelvet ble registrert til 6,4 på Richters. Det verste skjelvet i Iran siden tusenårsskiftet var i byen Bam, også i sør, i desember 2003. De offisielle tallene viser 26.000 omkomne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling